Doelpunten: Mohamed Ben Ahmed 0-1; Mark van Eldik 1-1.

29 februari 2012 om 00:00 Voetbal

Waar de twee concurrenten De Paasberg en Ewijk tegen elkaar speelden, liet FC Jeugd na om goede zaken te doen. Bij het laag geklasseerde SVHA werd met 1-1 gelijk gespeeld.

,,Wij zijn nog niet volwassen genoeg’’, meende trainer Habib El Mohsinawi. ,,Juist tegen de kleintjes laten wij het liggen. Ik denk ook dat dit ons de titel gaat kosten. Wij moeten ons richten op de nacompetitie.’’

Toch kreeg de ploeg in Herveld voor rust zeker vier honderd procent kansen. ,,De bal wilde er niet in. Ook werd ons een zuivere pingel onthouden’’, vond de FC Jeugd trainer.

Net na de rust kwamen de Edenaren op voorsprong. Mohamed Ben Ahmed scoorde na goed voorbereidend werk van Younes Lahnine. ,,Daarna had SVHA een paar rode kaarten moeten krijgen voor echt aanslagen’’, meende El Mohsinawi. Omdat Erdi Demirkol verzuimde de 0-2 te scoren, bleef het spannend.

Uiteindelijk werd in extra tijd een strafschop FC Jeugd fataal. Mark van Eldik maakte geen fout. Burak Esen was het niet eens met de beslissing, en moest door zijn tweede gele kaart iets eerder dan gepland douchen.