Harskamp verslaat koploper SEH

29 februari 2012 om 00:00 Voetbal

Doelpunten: Arnand van Norel 1-0;Erik Barneveld 1-1; Lars van Wikselaar 2-1.

HARSKAMP - ,,Er is getraind op effectballen”, grapte Harskamp trainer Jan Willem Pol na de 2-1 zege op koploper SEH.

door Eip Janssen

,,Het was echt een lucky die ik helemaal verkeerd op de schoen kreeg”, zei doelpuntenmaker Lars van Wikselaar eerlijk. En doelman Richard Tijssen (SEH) zal meer aan een zeer warme ‘bitterbal’ hebben gedacht. Hij liet de bal vier minuten voor tijd tot zijn eigen ontzetting door de handen glippen. Daarmee het lot van zijn ploeg bezegelend. Maar wie er ook gelijk had, op de zege van Harskamp viel weinig af te dingen. ,,Ons grootste winstpunt was dat wij niet meegingen in het ‘gezeur’ van de gasten. Elke beslissing werd aangevochten met als dieptepunt het wegsturen van de trainer. Daardoor liepen de irritaties hoog op. Ik had mijn ploeg van tevoren gewaarschuwd rustig te blijven. En dat heeft zich uitbetaald door geen enkele kaart op te lopen”, vervolgde Pol. Beide ploegen waren door de lange winterstop op volle oorlogssterkte. ,,De pijntjes konden herstellen”, meenden de trainers vooraf. De wedstrijd zelf was niet hoogstaand, maar de inzet van de thuisclub vergoedde veel. Het ‘toevalsvoetbal’ was zowel amusant als spannend. SEH kwam het beste uit de startblokken, maar het vizier stond niet echt op scherp. Nadat beide ploegen wat mogelijkheden omzeep hadden geholpen, nam Harskamp na ruim een half uur een voorsprong.

Een inzet van Lars van Wikselaar werd door Gerard Jan Hulte geblokt. De goede scheidsrechter Rutten uit Nijmegen, legde ondanks felle protesten de bal op de stip.,,Hij stak zijn armen uit om zich breed te maken, maar niet elke scheidsrechter bestraft dat”, meende Lars van Wikselaar. Arnand van Norel liet doelman Tijssen kansloos:1-0. ,,Een mooie opsteker, maar de ploeg heeft daarna verzuimd de 2-0 te scoren. En dat brak ons bijna op”, analyseerde Pol. Zijn ploeg hield het initiatief en zag Van Wikselaar de paal raken. Ook in het tweede bedrijf golfde de strijd heen en weer, zonder dat Harskamp in gevaar kwam. Maar met nog een minuut of zes te spelen viel onverwacht de gelijkmaker. Martijn van de Krol verspeelde de bal en spits Erik Barneveld liet na een vlot lopende aanval Vermeer kansloos. Hoewel het een razendsnelle counter betrof, kreeg Martijn een elleboogje wat best bestraft had mogen worden.

Maar toen liet Harskamp karakter zien. Waar we soms de koppies laten hangen, bleef de ploeg er in geloven, met de 2-1 winst als beloning. Het was Lars van Wikselaar die aan de basis van de winst stond. Zijn schot werd door Tijssen matig verwerkte. De bal werd nog weggewerkt en kwam bij de linkercornervlag in het bezit van de altijd sjouwende Van Wikselaar.Op zijn als voorzet bedoeld schot tastte de doelman volledig mis: 2-1. ,,Mijn eerste competitiedoelpunt en dan nog de winnende”, glunderde de middenvelder. ,,Een zege waardoor Harskamp volop meedoet”, besloot Pol.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie