Slachter Tieme Visser ook slager

29 februari 2012 om 00:00 Nieuws

Er wordt hard gewerkt aan de laatste loodjes van de slagerswinkel. Die winkel komt er pico bello uit te zien. Klanten en toekomstige klanten krijgen op donderdag 8 maart vanaf 14.00 uur de kans om een kijkje te komen nemen. Een dag later begint de winkel. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.30 uur. Op zaterdag is de slagerswinkel van Tineke en Tieme Visser van 10.00 tot 17.30 uur geopend. ,,Wie dat wil, kan het hele bedrijf bekijken, waar nog altijd op een ambachtelijke manier wordt geslacht”, zegt Tieme Visser.

Lunteraan opent nieuwe ‘landwinkel’ LUNTEREN - Tineke en Tieme Visser begonnen een slagerswinkel aan de Vaarkampseweg 4 in Lunteren, waar al ruim vijfentwintig jaar een slachterij en vleesverwerkingsbedrijf is gevestigd. De winkel maakt onderdeel uit van het concept van de landwinkel, waar er tachtig van zijn in Nederland.

In een kleine garage van zijn vader begon Visser als slager. In 1994 vestigde hij zich aan de Vaarkampseweg. ,,Ik ben de enige in de gemeente Ede die nog een slachthuis heeft.” Ooit begon Visser met huisslachtingen, dat nog altijd als een trein loopt, maar waar toch wel problemen zijn. ,,De boeren voor wie we slachten moeten vernieuwen om aan alle eisen te voldoen. Ik had vroeger heel veel kleine boertjes, die elk jaar een varken slachtten. Dat deed ik op mijn bedrijf, maakte het netjes klaar en de boeren kwamen het vlees de volgende dag ophalen.”

Het slachten wordt minder omdat de varkensbedrijven gigantisch groot zijn geworden. ,,Daarom trokken we de stoute schoenen aan om onze eigen winkel te beginnen. Bij de gemeente Ede vond men het een supergoed idee. Al onze klanten kunnen we nu in de nieuwe winkel bedienen. Het vee van de hoogste kwaliteit slachten we zelf. We maken en verkopen onze eigen worst.”

Foto:

Tieme en Tineke Visser. ,,Ik ben de enige in de gemeente Ede die nog een slachthuis heeft.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie