DES neemt afscheid van ereklasse

29 februari 2012 om 00:00 Sport

LUNTEREN - Ook in de laatste competitieronde van de ereklasse kon DES geen punten pakken. DES, dat met 9-11 van Mo & Z Volendam verloor, speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen.

Minimaal een puntje zou een terechte beloning zijn geweest. De Lunteranen kunnen de sterkste damcompetitie ter wereld met opgeheven hoofd verlaten. De wedstrijd begon met een puntendeling van teamleider Aldert van Eck. Hij probeerde zijn partij ambitieus op te zetten maar de voormalig Nederlandse topper Bastiaannet ging vol in de ankers en vermeed elk risico. Arjen Timmer sloot de competitie op een voor hem mooie manier af. Hij mocht het opnemen tegen wereldkampioen Alexander Georgiev. Hij was hiervan wellicht wat te veel onder de indruk, en kwam door iets te afwachtend spel in het nadeel. De Lunteraan wikkelde af naar een eindspel met voor beide spelers een dam, maar Georgiev liet zien dat dit juist zijn specialiteit is, en zette de partij bekwaam om in winst.

Arno Bos boog het hoofd boog voor de mondiale nummer drie Ndjofang.René Alderliesten en Harmjan Lammers, Wijnand Voskuil,Ronald van Beek en topscoorder Erwin van Hierden speelden remise. Marcel Monteba smaakte nog het genoegen van een zege. Het leverde DES echter geen matchpunt meer op.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie