Reehorst zonder zege en coach

29 februari 2012 om 00:00 Sport

Reehorst-voorzitter Wim de Rek: ,,De spelers zijn gaan praten met de coach. Het sudderde al langer. Ze vonden dat ze tijdens de training niet voldoende technisch onderlegd werden. De resultaten bleven uit en de jongens lieten hun hoofd sneller hangen.’’

Ger Prins en Leo de Wit leggen functie neer EDE - Het is bal bij de Heren 1 van HV Reehorst. Afgelopen week hebben coach Ger Prins en teamleider Leo de Wit hun functies in overleg met het team en bestuur neergelegd, mogelijk een bom onder de rest van het seizoen. Reehorst verloor zaterdag zonder leiding dan wel van Havas met 26-32, maar de ploeg hield zich gezien de omstandigheden redelijk staande.

door Joshua Jacobs

,,Iets doen”

Is dit de genadeslag voor het team dat balanceert op het randje van degradatie? Aanvoerder Jos Boers denkt van niet. ,,In principe wilden we samen het seizoen afmaken maar dan kon Reehorst alsnog degraderen. We moesten iets doen.’’

Boers beaamt dat het team alsnog risico loopt. De groep trok deze week de controle naar zich toe en ging ‘face to face’ in gesprek. ,,Beide partijen hebben schuld. We gaan uit elkaar en dus zijn de excuses op. Iedereen heeft nu verantwoordelijkheid om z’n beste beentje voor te zetten. Dat beseffen ze ook goed. Als het nu niet lukt om uit de degradatiezone te blijven, dan is het echt onze eigen schuld.’’

,,Naïef”

Boers vindt dat er niet genoeg is gefocust op de details. “Er miste iets. Zijn stijl was minder geschikt voor onze vrij jonge groep en paste beter bij een meer ervaren team. Nu was hij haast een veredelde wisselaar’’. Prins was niet bereikbaar voor commentaar.

Leo de Wit: ,,Ik ben teleurgesteld dat het team met een maand te gaan deze situatie doet ontstaan.” Alleen punten pakken is belangrijk, vindt hij. ,,Zonder begeleiding wedstrijden ingaan en denken dat het wel goed komt, is naïef. Dat bleek zaterdag ook.”

Het team trok dus zijn eigen plan, ook in de wedstrijd. Bert Willemsen keepte voor het eerst dit seizoen een hele wedstrijd en deed een goede job tegen de vele Almeerse luchtaanvallen.

Voor de pauze waren de krachten van Reehorst en Havas gelijk verdeeld; ruststand 12-15. Daarna wilde Ede te graag en verloor coördinatie in de opbouw. Het tempo zakte in door te weinig conditie en slagkracht: het publiek zag Reehorst veel korte, snelle wissels doen en niet breed genoeg spelen. Onder meer hoekspeler Remco van Dijk kreeg weinig voor elkaar. ,,Alles ging schuin door het midden, ik heb letterlijk drie ballen gekregen na rust. Daar kan ik niets mee’’. Na een dip in de verdediging kon Havas profiteren van foutjes en weglopen: 26-32.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie