Expositie Kernhem

28 maart 2012 om 00:00 Cultuur

LUNTEREN - Toneelgroep TryOut! speelt woensdag 11 en donderdag 12 april de voorstelling ‘Lampkapje en de Wolf’ in Partycentrum Floor in Lunteren. Lampkapje en de wolf is een sprookjesachtig toneelstuk dat geschreven is door Jacques Vriens.

Het stuk gaat over het prachtige prinsesje Friedolien van het koninkrijk Mallotie. Friedolien vindt haar schoonheid erg belangrijk. Zoals het in sprookjes vaak toegaat, gebeuren er onverwachte dingen en wordt ijdelheid gestraft. ,,Het is een voorstelling die zeer geschikt en leuk is voor kinderen. De verrassende muziekfragmenten, de mooie kostuums en de vele dubbelrollen zorgen er echter ook voor dat volwassenen ogen en oren te kort zullen komen”, aldus de organisatie

TryOut! bestaat inmiddels meer dan vijftien jaar en is ontstaan vanuit een initiatief van ouders van CNS De Triangel, maar is in de loop der jaren uitgegroeid tot een volwassen toneelgezelschap en gericht op een groter Lunters publiek. Lampkapje en de wolf wordt geregisseerd door Willy van Leeuwen en gesponsord door de Rabobank. Op beide avonden is de zaal in het partycentrum, aan de Dorpsstraat 36, open vanaf 18.30 uur. De voorstelling begint om 19.00 uur. Entree bedraagt 5 euro.

EDE - Elisabeth Kristensen, Marij Roex en Petra de Vree exposeren tot en met maandag 9 april in Huis Kernhem. Deze drie Wageningse kunstenaressen hebben een gevarieerde tentoonstelling samengesteld. De Deense Elisabeth Kristensen exposeert met werk in lood, gips en hout. Daarnaast toont zij schilderijen van acryl en mixed media, foto’s op vinyl en een fotoboek. Marij Roex exposeert met foto’s op fine art en acryl, schilderijen en objecten van mixed media. Petra de Vree toont beelden van sterke vrouwen gemaakt van keramiek en een serie vogelbeelden van keramiek en metaal. Er is ook een gezamenlijk thema. In één van de expositieruimtes geven de drie kunstenaressen ieder hun eigen visie op het thema ‘huid’ weer. Elisabeth Kristensen ziet als de kern van haar kunstenaarschap: het spanningsveld tussen oorsprong, leven en dood in het brede spectrum van tijd en ruimte. Haar werk beschouwt zij als een eeuwige experimentele zoektocht naar zichzelf en haar eigen weg. Zij toont in haar werken de breekbaarheid van het lichaam, de minieme afstand tussen leven en dood. De expositie is geopend op zaterdagen, zondagen en Paasmaandag van 12.00-17.00 uur. Toegang is gratis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie