Sonja van Hamel & band spelen ‘Draw Clips’

28 maart 2012 om 00:00 Cultuur

EDE - Sonja van Hamel staat met haar band vrijdagavond 13 april in het ‘zwarte gat’ van Cultura.

Het Zwarte Gat van Cultura staat open in de theaterprogrammering voor opvallende voorstellingen of artiesten, die in de belangstelling staan en een belofte zijn voor de toekomst! Sonja van Hamel is zo’n opvallend talent en haar show met eigen Draw Clips’ is helemaal bijzonder.

Sonja van Hamel is singer-songwriter, maar ook grafisch vormgever en illustrator. Ze studeerde in 1999 studeerde af aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam en in die periode vormde ze ook de succesvolle band Bauer samen met Berend Dubbe?(ex-Bettie Serveert).

In 2009 kwam met haar eerste soloalbum ‘Winterland’ uit en aan het eind van vorig jaar verscheen haar tweede soloalbum ‘Transcendental Man’. Hiervoor werkte ze nauw samen met de producers Ken Stringfellow (R.E.M., The?Posies) en JB Meijers (De Dijk, Acda & De Munnik).

Sonja van Hamel maakt kleurrijke en melodieuze popmuziek en live speelt ze met een grote band. Daarnaast maakt ze gebruik van hele originele visuals, die zij ,,draw clips’’ noemt. Haar eigen, soms?meterslange tekeningen worden op een superslimme manier LIVE in beeld gebracht door fotograaf Eddo Hartmann, die speciaal hiervoor een aantal installaties bouwde, waaronder een zootroop. Het resultaat is een muzikale show met LIVE videoclips die het publiek echt mee op reis neemt.

Op haar nieuwe cd ‘Transcendental Man’ componeerde Sonja van Hamel haar muziek zelf, speelde het grotendeels zelf in op haar vele toetseninstrumenten (Wurlitzer, orgel, keyboard, synthesizer, clavinet en meer). Ken Stringfellow werkt ook mee aan het album en zorgt ook voor vocale begeleiding.

Van Hamel blijkt een kei in het produceren van popliedjes met een zachtaardig karakter en sprookjesachtige arrangementen. De melodieuze klanken van the band en de teksten van Van Hamel maken het tot een lust voor voor het oor.

In Cultura speelt voornoemde Stringfellow mee met Sonja haar band en zullen ook enkele van zijn songs ten gehore worden gebracht. Stringfellow is een muzikale duizendpoot, betrokken bij talloze cd producties, frontman van The Posies, Revivor van Big Star en een ex-lid van R.E.M. Een unieke combinatie.

Met de kleine tour, die Sonja van Hamel met haar band maakt, staan ze naast Paradiso, Amsterdam en Groningen ook in Cultura Ede.

Kaarten voor het concert kosten slecht 12,50 euro, inclusief garderobe, koffie en pauzedrankje en zijn verkrijgbaar bij de receptie van Cultura tel. 0318-672800 of www.cultura-ede.nl.

Een concert waar je bij moet zijn. Het concert begint om 20.15 uur.

Cultura

Molenstraat

Ede

Meer informatie: www.sonjavanhamel.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie