Doelpunten: Martijn Buitenhuis (e.d.) 1-0; Brian Klaassen 2-0.

28 maart 2012 om 00:00 Voetbal

,,Een terechte nederlaag. Zeker voor de rust hebben wij het laten liggen. Het tempo aan onze kant was te laag. Hierden was op alle fronten de betere. Wij mochten blij zijn dat het geen 3-0 stond, maar slechts 1-0’’, opende Lunteren-trainer Peter van Eck zijn verhaal.

De thuisploeg was na een kwartier op voorsprong gekomen. Een strakke voorzet vanaf de rechterkant werd onbedoeld door Martijn Buitenhuis in eigen doel geschoten.

,,Wij kwamen niet in het stuk voor. We hadden veel moeite met hun snelheid, de lopende mensen en positiewisselingen. Typerend was dat pas zeven minuten voor rust het eerste schot op het doel van Hierden was’’, had Van Eck gezien.

,,Omdat het maar 1-0 was, bleven we wel in de wedstrijd, ondanks dat we veel minder waren’’, ging Van Eck verder. ,,Wij leverden de tweede helft meer strijd en wonnen ook de duels. Dat leverde wat mogelijkheden op. Op het moment dat we één op één gingen spelen, kwam Hierden op 2-0. Toen was het gebeurd’’, aldus Van Eck.

Lunteren zakt door het verlies naar de negende positie. Maar het verschil met de gevarenzone is echter nog zeven punten. bovendien speelde de ploeg één wedstrijd minder dan de concurrentie.