Doelpunten Blauw Geel ‘55: Frank Jacobse 0-1; Robert Rutjes 0-2; Tom Diender 1-2; Wesley Vanderlijde 1-3.

28 maart 2012 om 00:00 Voetbal

Blauw Geel ‘55 heeft een nuttige 1-3 overwinning behaald tegen KHC. ,,Niet goed spelen, maar wel winnen. Omdat de concurrentie, nummer twee DFS, verloor zijn we weer een stukje dichter bij ons einddoel”, aldus trainer Marcel van der Hoop. Hij doelde op het kampioenschap in de tweede klasse G. Op een zeer slecht bespeelbaar veld hadden de Edenaren veel moeite met de thuisclub. ,,KHC hanteerde vaak de lange bal. Daar hadden we, omdat de ploeg niet scherp was, teveel moeite mee. Doelman Michel van Beek heeft ons in die fase in de wedstrijd gehouden”, vervolgde Van der Hoop. De koploper kwam na een half uur spelen op voorsprong. Simon Kooiman en Frank Jacobse zetten een prachtige aanval op en de laatste tikte binnen: 0-1. Net voor rust scoorde KHC de gelijkmaker: 1-1. ,,Ik heb tijdens het bakje thee de puntjes op de bekende ‘i’ gezet. KHC kreeg mogelijkheden.” In de zeventigste minuut deelde Blauw Geel een mokerslag uit. Het was Dick Hoefakker die een vrije trap in het strafschopgebied krulde en Robert Rutjes wist met een tegendraadse kopbal de 1-2 te laten aantekenen. ,,Wesley Vanderlijde tekende drie minuten later voor de genade klap: 1-3”, had Van der Hoop gezien.