Geen ‘bonuspunten’ voor Bennekom

28 maart 2012 om 00:00 Voetbal

Doelpunten: Rogier Gerritsen 1-0; Maarten Boeve 1-1.

BENNEKOM - ,,We hadden dit weekeinde flink kunnen uitpakken. Eerst was er vrijdag het wegvallen van de verliespartij van Young Boys door hun faillissement. Hadden we van SDC Putten gewonnen, dan hadden we bonuspunten kunnen bijschrijven. Nu is het toch heel zuur dat je niet verder dan 1-1 komt’’, kijkt Rogier Gerritsen terug op het voor hem teleurstellende resultaat.

Zeker de eerste helft was het aanzien nauwelijks waard. Bennekom opereerde in een te laag tempo en de bal werd wel heel vaak terug in plaats van vooruit gespeeld. Termen als ‘zomeravondvoetbal en ‘lamlendig’ waren van toepassing. Dat terwijl trainer Henne Oostermeijer uit een vrijwel complete selectie kon kiezen. Zelfs Gökhan Yilmaz was er voor het eerst dit seizoen bij.

,Het was inderdaad niet best’’, beaamde Gerritsen. ,,De trainer had gekozen voor meer verdedigend ingestelde spelers, met de intentie om niet meer te verdedigen. Maar het was moeilijk voetballen op die manier. We konden niet door voetballen.’’

Het aantal kansen was dan ook minimaal. Na een voorzet van Sissing kopte Gerritsen van dichtbij in. Doelman Erwin Duits redde. ,,Ik ben nu eenmaal geen kopspecialist.’’ Kort voor rust was de situatie precies andersom. Gerritsen stuurde Sissing weg. Opnieuw redde Duits, in de korte hoek op het schot van de spits. Daar tegenover presteerde Ashot Ajan het om van één meter van de doellijn over de mikken.

Met het inbrengen van Leon Koopman en Clint van der Wal voor Guido van Rijn en Abdulai Rogers, bracht Henne Oostermeijer twee aanvallende wissels. ,,Dat pakte goed uit. Met Leon kregen we meer voetbal op het middenveld’’, had ook Gerritsen gemerkt. Nadat Van Rooijen al snel een kans miste, was het via Gerritsen raak. Luciën Dors mikte op de paal. ,,Daarna was het voor mij een intikkertje’’, bekende Gerritsen.

,,Wij wilden daarna doordrukken. SDCP ging één op één spelen. Het werd een vechtwedstrijd. Wij misten de rust aan de bal om daarvan te profiteren. Het ging allemaal te gehaast.’’ Nadat Berry Grevengoed al een waarschuwing had afgegeven, kreeg Maarten Boeve bij een corner alle ruimte om de gelijkmaker binnen te koppen. ,,Hij kreeg een ongekende vrijheid. Dat mag niet gebeuren, daar moeten we over praten’’, meende Gerritsen.

In de slotfase kon het nog alle kanten op. Waar Marco van Rooijen in kansrijke positie een keer te veel kapte, schoot aan de andere kant in extra tijd Nick Stots rakelings naast. Uiteindelijk was de 1-1 een terechte, maar voor Bennekom teleurstellende eindstand. ,,Wat voor de winterstop nog wel lukte, gaat de laatste tijd niet. We slagen er niet in ons dwingende spel te spelen. Zeker tegen een ploeg als SDC Putten hadden we moeten winnen. Met de volle winst konden we opschuiven naar plaats vier. Nu zitten we in een dikke middenmoot. De kans dat nu het seizoen als een nachtkaars uitgaat, wordt steeds groter.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie