@FinalewekenEde : Complete offday voor verliezend Blauw Geel '55

30 maart 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - ,,Onbegrijpelijk. De instelling was matig, spelers verstopten zich, en kozen voor een verkeerde oplossing", somberde Blauw Geel trainer Marcel van der Hoop. De 1-2 nederlaag tegen het bijna onderaanstaande Zeewolde kwam hard aan. En dinsdagavond was laagvlieger Veensche Boys ook al te sterk (1-0).

,,Het verschil was dat er tegen Veensche Boys zeker niet slecht gevoetbald werd. Maar we lieten de nodige kansen liggen. Die zijn tegen Zeewolde zelfs nauwelijks gecreëerd", vervolgde de trainer.

Blauw Geel startte tam en inspiratieloos. Daarvoor kreeg de ploeg al na tien minuten de rekening gepresenteerd. De aalgladde linkerspits Pieter Blom glipte door de verdediging en liet doelman Michel van Beek kansloos.

,,Dat mag niet gebeuren. En ook bij het tweede doelpunt was de omschakeling niet goed. En weer kreeg Blom een vrij veld", had Van der Hoop gezien. De linkerspits mocht bijna vijfentwintig meter met de bal lopen en passeerde voor de tweede keer doelman Van Beek kansloos: 0-2. De doelman werd verder niet meer op de proef werd gesteld.

,,Dat is het lot van een koploper. Tegenstanders zakken in en je moet het spel maken. Als je dan niet scherp bent, en dat was bij ons vrijwel niemand, dan krijg je het lastig", meende de trainer.

De thuisclub kreeg slechts een kleine mogelijkheid. Na een vrije trap van Dick Hoefakker en een prima redding van doelman Havik, kopte Jeroen Berkhof uit een moeilijke positie in het zijnet. Het was illustratief dat het enige gevaar kwam door verdedigers.

Van der Hoop zag zijn ploeg in de tweede helft verder worstelen. Maar echte kansen waren er niet. In de slotminuut viel de aansluitingstreffer. Simon Kooiman legde de bal vanuit een corner achter de misgrijpende doelman.

In de blessuretijd waren Samir Raoui en Jeroen Berkhof nog dicht bij de gelijkmaker. Maar het was voor Blauw Geel deze wedstrijd allemaal 'net niet'.

Blauw Geel blijft in de tweede klasse G koploper. Maar zag de voorspong, met de thuiswedstrijd komende zaterdag tegen Lunteren, slinken tot zes punten.