@FinalewekenEde : Déjàvu Lunteren blijft uit

30 maart 2012 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - ,,Ik was bang voor een déjàvu'', bekende Peter van Eck. ,,Net als in de uitwedstrijd tegen KHC kwamen we eerst snel met 2-0 voor, werd het 2-2, en ook weer 3-2 voor ons. Waar in Kampen het destijds 3-3 werd, en uiteindelijk 6-3 voor KHC, maakten wij nu de 4-2. En nu bleven wij met 5-3 aan de goede kant van de score.''

Lunteren nam binnen vijf minuten al een voorsprong. Erik Floor werd neergelegd. Martijn Buitenhuis schoot onberispelijk raak. Nog binnen het kwartier werkte Rick Degenaar een corner binnen: 2-0.

Maar ook KHC liet zien binnen een kwartier twee keer te kunnen scoren. Burak Alp zorgde uit een vrije trap voor de 2-1. En na een fout in de Lunterse defensie bracht Ibrahim Tuncer de 2-2 op het scorebord. Ja, toen gingen mijn gedachten wel even naar Kampen'', bekende Van Eck.

Zeker toen Lunteren opnieuw op voorsprong kwam. Nu werd Gerwin Hoogendoorn onreglementair gestuit. Buitenhuis bewees een specialist te zijn: 3-2. Nog geen zestig seconden was het Kampense trauma definitief verwerkt. Nu geen 3-3, maar de 4-2 van Gerwin Hoogendoorn. Opvallend genoeg zijn eerste doelpunt dit seizoen. Tonnie Otten stond aan de basis.

,,Waar de eerste helft redelijk was van onze kant, was het daarna degradatievoetbal'', vond Van Eck. ,,Het niveau was echt bedenkelijk. Toen KHC halverwege de tweede helft op 4-3 kwam (Ronald Arends), was het van onze kant weer billen knijpen. Wel werd het op een gegeven moment elf tegen tien. Na een elleboog moest een speler (Nick Notrot) met rood vroegtijdig vertrekken.''

,,Toch bleef het met al die lange mannen van hen uitlijken bij dode spelmomenten. Uiteindelijke sleepte Rick Degenaar in extra tijd de overwinning definitief over de streep. Rick was vandaag weer belangrijk voor ons. Niet alleen door zijn doelpunten. Maar de opdracht als aanspeelpunt te fungeren, voerde hij goed uit'', vond Van Eck.

Nadat alle uitslagen waren verzameld, bleek dat het misschien geen mooie, maar wel heel belangrijke driepunter was geweest. ,,Ik had al zo'n vermoeden dat Advendo zou winnen. En Veensche Boys heeft het lek ook weer boven. De zege van Zeewolde op Blauw Geel had ik niet verwacht. Dat valt mij een beetje tegen.''

,,Voor mijn gevoel is de afstand tot directe degradatie van tien punten voldoende. Het verschil met een plaats voor promotie/degradatiewedstrijden is vijf punten. Daarom is de winst van vandaag belangrijk en meer dan welkom. En uiteindelijk gelukkig dus geen déjàvu'', besluit Peter van Eck.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie