@FinalewekenEde : Edesche Boys verliest in hectische slotfase (update)

30 maart 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - ,,Het breekpunt zat in het laatste kwartier. De Boys kreeg een prachtige kans die werd gemist. In de counter kwam De Hoven in kansrijke positie. Maar waar vriend en vijand een fluitsignaal wegens buitenspel verwachten, liet de scheidsrechter door spelen, en stonden wij met 2-1 achter", somberde Boys trainer Mart Gerrist.

Die in de laatste paar minuten nog een tegenvaller moest incasseren. ,,Melvin van der Meulen leek een schot van Rudy Möller te kunnen intikken. Hij werd gevloerd en een strafschop was terecht geweest. Maar de scheidsrechter weigerde de bal op de stip te leggen.

De stoppen sloegen door. Wat Andy van Engelenburg heeft gezegd, weet ik niet. Wel dat hij met 'rood' mocht vertrokken. Ook Rudy Möller kreeg nog geel. Samen met de al eerder weggestuurde Patrick Elbertsen (2x geel) mis ik de eerstvolgende wedstrijd drie man", vervolgde Gerrist.

Toch zag het er in eerste instantie niet naar uit dat de Edenaren zonder punten zouden vertrekken. De Boys opende na ruim een half uur de score. Het was Moustapha Lahnine die de bal teruglegde op Andy van Engelenburg: 0-1.

Vijf minuten later kreeg Elbertsen zijn tweede gele kaart. ,,De eerste kaart was zwaar onterecht, maar de tweede, een overtreding op het middenveld niet slim", meende Gerrist.

Onmiddellijk na rust maakte de thuisclub gelijk:1-1. ,,Alle ballen werden op de boomlange spits gegooid. Daar hadden we even geen antwoord op", analyseerde Gerrist verder. De trainer moest toezien in een één op één dat Andy van Engelenburg de keeper niet wist te passeren.

,,Een onnodige nederlaag, maar je moet als ploeg gehaaider met de geboden kansen omgaan. En dat brak ons op", besloot Gerrist.