@FinalewekenEde : FC Jeugd rekent af met SC Oranje

30 maart 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - ,,Of dit de beste wedstrijd van dit seizoen was? Dat is moeilijk te zeggen, maar wel zeker is dat ik trots ben op mijn elftal. Het hield zich alleen met voetballen bezig. En dat is wat ik graag wil zien", opende FC Jeugd trainer Habib al Mohsinawi zijn terugblik.

SC Oranje is geen gemakkelijke ploeg, maar deze keer wisten de Arnhemmers weinig kunsten te etaleren. ,,Dat klopt. Er was onderling vrij veel irritatie, waar mijn team niet op ging. Ik denk dat FC Jeugd zeker tachtig procent balbezit had", vervolgde de Edese trainer.

Hoewel FC Jeugd de bovenliggende partij was duurde het tot de dertigste minuut alvorens de score werd geopend. Het was een aanval over veel schijven, die begon bij de doelman en waar topscorer Mohamed Ben Ahmed het laatste tikje uitdeelde: 0-1.

,,Niet veel later viel de 0-2 op een Barcelona manier", glunderde Al Mohsinawi. Het was Recep Okumus die aan de basis stond. Er waren veel spelers bij betrokken en Ben Ahmed mocht scoren.

In het tweede bedrijf maakte Ernst Brandsen zijn competitie debuut bij de Edenaren. ,,Ernst en de ook ingevallen Hicham Largo waren de smaakmakers. Maar eigenlijk moet ik de hele ploeg complimenteren`, meende Habib al Mohsinawi.

Die zag Youness Lahnine en Hicham Largo de eindscore naar 0-4 tillen. De score had veel hoger kunnen en misschien wel moeten oplopen. ,,Maar alle ballen gingen op Erdi Demirkol. Hij is voor FC Jeugd van onschatbare waarde en iedereen gunde hem een doelpunt. Maar helaas lukte dat niet", besloot een tevreden trainer.

FC Jeugd is nog volop in de race voor nacompetitievoetbal. De Edenaren bezetten de derde plaats op de ranglijst. Ook in de tweede periode is de ploeg met een tweede positie nog kansrijk.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie