@FinalewekenEde : Omzetten uitje SDS pakt goed uit

30 maart 2012 om 00:00 Nieuws

WEKEROM - Eigenlijk zou SDS vrijdagavond een uitje hebben. ,,Omdat de jongens geen appelsap drinken, leek het mij beter dit een dag later te doen'', meende Jan Fluit. Daar zal de trainer geen spijt van hebben gehad. Want sinds oktober wonnen de Wekerommers weer eens. BAS werd met 1-0 verslagen.

,,De eerste helft hebben wij maximaal gepresteerd'', keek Fluit terug. ,,Met de striemende wind in de rug werd minimaal een handvol kansen gecreëerd.'' Nadat Jos van Roekel en Michiel Jansen over en naast hadden gemikt, was het halverwege Evert Jan van Luttikhuizen die de score opende. Zijn vrije trap was onhoudbaar.

Lennart Ploeg, Jos van Harten 2x, waarvan een keer onderkant lat, en Jos van Roekel verzuimden de marge te verhogen. ,,Ik was zeer tevreden. Alleen had het 2 of 3-0 moeten staan'', oordeelde Fluit.

Met de wind tegen, was de tweede drie kwartier in evenwicht. Vooral met corners zorgde de ploeg uit Biddinghuizen voor gevaar. De jonge Michael Mulder keepte een meer dan voortreffelijke wedstrijd en voorkwam de gelijkmaker.

,,Dit geeft de burger moet'', lachte Fluit. ,,De concurrenten hebben allemaal verloren. In het paasweekeinde krijgen we de nummers 1 en 2 thuis. Alles wat we dan pakken zijn bonuspunten. Vervolgens krijgen we allemaal de directe concurrenten. Dan moeten we de punten pakken.''

Met 19 punten uit 19 duels staat SDS op een elfde positie. Deze plek geeft 'recht' op promotie/degradatiewedstrijden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie