@FinalewekenEde : Advendo'57 pakt broodnodige punten

30 maart 2012 om 00:00 Nieuws

EDERVEEN - Waar tegen vooral ASV Dronten en ook FC Horst het gevoel was geweest dat er meer mogelijk was geweest, bleef Advendo in haar derde wedstrijd binnen een week aan de goede kant van de medaille. 't Harde werd in eigen huis met 0-2 verslagen.

,,Dik verdiend'', stelde Jan Gaasbeek klip en klaar. ,,De eerste tien minuten waren moeizaam. Daarna is er goed en geconcentreerd gespeeld. Wij controleerden de wedstrijd.'' Daarbij was er de ruggensteun dat na goed doorjagen de uitblinkende Patrick van de Berkt van een meter of 35 de 0-1 scoorde.

,,Jammer was dat we voor de rust al niet de 0-2 maakten'', merkte de trainer op. ,,Nico van Roekel, Renco van Egdom en Martijn van den Dikkenberg waren er dicht bij.''

De laatste Van den Dikkenberg, die ziek was geweest, werd vervangen door Bernard van Vliet. De invaller maakte voor de Ederveners snel daarna de bevrijdende 0-2. Van Vliet had in de ogen van Advendo nog een strafschop verdiend, die niet werd gegeven. Behoudens een kans kwamen de bezoekers niet meer in gevaar.

,,Drie broodnodige punten'', weet ook Gaasbeek. ,,De uitslagen in deze klasse zijn bizar. We moeten het echt zelf doen. Rekenen heeft weinig zin.''

Advendo blijft op de tiende plaats staan. Veensche Boys dat twee punten en een wedstrijd minder heeft, kan de equipe van Gaasbeek nog achterhalen. Positie elf en twaalf betekenen promotie/degradatiewedstrijden.