@FinalewekenEde : Edese hockeyers kunnen promotie niet meer mislopen

30 maart 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - De Edese hockey mannen lieten er tegen Arnhem geen gras over groeien. De gasten werden met een 9-2 nederlaag huiswaarts gezonden. Ede gaat in de tweede klasse aan de leiding met drie verliespunten minder dan runner-up Wageningen.

Beide ploegen kunnen promotie naar de eerste klasse nauwelijks meer mislopen. En zullen in een onderling duel (13 mei, red.) mogen uitmaken wie het predicaat 'kampioen' mag dragen.

Met de zege na de topper in Enschede nog in het achterhoofd, begon Ede sterk aan de wedstrijd tegen Arnhem. Wetende dat de uitwedstrijd moeizaam werd gewonnen, werd er scherp gestart. Zeer snel was de eerste strafcorner een feit. Aanvoerder Luuk Eggels wist wat hem te doen stond en schoot zonder twijfel de 1-0 op het scorebord. Hiermee gaf hij het startsein voor meer druk op de Arnhemse goal.

Deze druk kwam in de vorm van twee strafcorners, de eerste kwam via de rebound bij Lennart Bakker terecht. Voor een lege goal kon hij de bal het laatste zetje geven. Via de derde strafcorner is het Stefan Boere die met een droge knal de 3-0 op het scorebord weet te noteren.

Vlak voor rust is het Pieter Hoekstra die van zich laat horen. Uit een mooi opgezette aanval weet hij de keeper te passeren en de 4-0 ruststand te noteren.

Na rust zakt Ede terug en geeft het ongemerkt ruimtes en hoop aan Arnhem. Via een strafcornervariant en een mooie rebound uit de kluts in de Edese verdediging is het ineens 4-2. Arnhem gelooft nog in een mooie hockeymiddag en zet meer druk. Ede laat zien over veerkracht te beschikken en wakkert het vuurtje weer aan.

De nodige kansen worden gecreëerd. Reinout Koelman is de eerste die profiteert: 5-2. Luuk Eggels, Pieter Hoekstra en Reinout Koelman brengen de stand snel op 8-2 te noteren.

In de slotfase doet Koelman het kunstje nogmaals over, met een nog mooiere solo weet hij meerdere verdedigers te omspelen en bepaalt met zijn schot de eindstand op 9-2.