Afbeelding
Foto: Lisette Ruzius/BDU

Darmkankerweek met informatieavond in Ziekenhuis Gelderse Vallei Ede

30 maart 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede en SPKS (Stichting voor Patiënten met Kanker aan het Spijsverteringskanaal) verzorgen dinsdag 17 april een informatieavond over darmkanker. Naast de presentaties die gehouden worden, is er gelegenheid om te speeddaten met artsen, verpleegkundigen en andere deskundigen. Voordat de bijeenkomst begint, is er gelegenheid een bezoek te brengen aan de functieafdeling MDL.

Jolien Pon, voorzitter patiëntengroep Darmkanker van SPKS, vertelt over de activiteiten die zij organiseren. Professionals, zoals MDL-arts Ruby Meiland en medisch psycholoog Monique de Lugt van Ziekenhuis Gelderse Vallei houden presentaties over verschillende onderwerpen.

Vragen en antwoorden

Op de informatieavond kunnen mensen speeddaten; er is volop gelegenheid voor patiënten en hun familie of vrienden en andere belangstellenden om vragen te stellen aan de professionals van het ziekenhuis. Het is bekend dat patiënten en hun naasten - naast de medische vragen - vaak persoonlijke vragen hebben die niet altijd aan de behandelend arts worden gesteld.

Open huis

Vanaf 18.30 uur is er open huis op de functieafdeling MDL, waarbij onder meer de scopiekamer open is. Verpleegkundigen zullen vertellen over de diverse onderzoeken.

Darmkankerweek

Jaarlijks krijgen ongeveer 12.000 patiënten en hun naasten te maken met darmkanker. Bijna 5.000 mensen overlijden elk jaar aan de gevolgen van de ziekte. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt opgespoord, is de ziekte goed te behandelen.

Ziekenhuis Gelderse Vallei besteedt in het kader van de internationale darmkankermaand gedurende de hele week van 17-23 april aandacht aan darmkanker. In de centrale hal is een foto-expositie te zien van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS). De expositie 'Denk vooruit, kijk achterom' is gratis toegankelijk. Meer info? www.darmkanker.info

Aanmelden

Voor de informatieavond van 17 april (19.30 - 22.00 uur) in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede.

Aanmelden via psb@zgv.nl of bellen naar 0318-434530. Toegang gratis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie