Politie treft inbrekerswerktuigen aan

30 maart 2012 om 00:00 Nieuws

ARNHEM - De politie van Arnhem heeft vrijdag zes personen aangehouden. Drie personen werden aangehouden wegens het in bezit hebben van inbrekerswerktuig. De andere drie zijn aangehouden op basis van de Opiumwet. Het gaat om een 30 jarige man en 26-jarige vrouw uit Arnhem. Een 21-jarige man uit Enschede en drie mannen uit Ede van 26, 23 en 29 jaar.

Omstreeks 05.15 uur kreeg de politie de melding dat een aantal personen mogelijk drugs aan het verplaatsen waren. Hierbij zouden twee auto's betrokken zijn. De gewaarschuwde agenten troffen ter plaatse beide voertuigen aan en drie personen aan. Bij het aanspreken roken de agenten een sterke wietlucht.

Op basis van de Opiumwet doorzochten de agenten een van de voertuigen. Ook werden de mannen gefouilleerd. Hierbij werd inbrekerstuig aangetroffen. Hierop werden de drie aangehouden wegens het in bezit hebben van inbrekerswerktuig.

Op basis van de verklaring van een getuige namen de agenten poolshoogte bij een pand aan de Utrechtsestraat. Hier constateerden zij braakschade. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. In de woning waren drie personen aanwezig. Zij zijn aangehouden op basis van de Opiumwet.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie