Opera: Cinemec Ede live vanuit The Metropolitan Opera New York

30 maart 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - In de reeks topproducties van The Metropolitan Opera die live vanuit New York worden uitgezonden, staat bij Cinemec Ede zaterdagavond 7 april Manon geprogrammeerd. Manon is de populairste opera van Massenet. Zondag 8 April wordt de opera herhaald en verzorgt operakenner bij uitstek, Maarten-Jan Dongelmans, voorafgaand aan de voorstelling een korte inleiding.

In deze uitvoering speelt en zingt wereld sopraan Anna Netrebko de sterren van de hemel als de tragische heldin Manon. Zij staat op het punt om door haar familie in een klooster te worden gestopt wanneer een rijke edelman haar vraagt om met hem mee te gaan. Zij weigert dit en vlucht met de jonge edelman Des Grieux die graag met haar wil trouwen. Echter wordt dit huwelijk gedwarsboomd door zijn vader. Ze besluit bij hem weg te gaan maar kan hem, ondanks een reeks andere aanbidders, niet vergeten. Manon krijgt spijt en keert weer terug. Helaas, Des Grieux is uit wanhoop priester geworden...

Anna Netrebko

Sopraan Anna Netrebko is de nieuwe diva van de 21ste eeuw. Ze heeft een tal van rollen op haar naam staan, waaronder Donna Anna (Don Giovanni) en Lucia (Lucia di Lammermoor). Netrebko sleept vele nominaties en prijzen in de wacht een (Grammy en BRIT Award).

Ze treedt op als gastsoliste bij klassieke concerten bijvoorbeeld in The Royal Albert Hall in Londen.

In deze opera kruipt de Russische schone in de rol van Manon, het plattelandsmeisje dat verwikkeld raakt in de strijk tussen liefde en rijkdom. De rol van Manon is een uitdaging voor iedere opera diva. Anna Netrebko gaat de uitdaging aan om deze veelzijdige personage haar eigen invulling te geven.

The Metropolitan Opera live in CineMec

Topproducties van de New York Metropolitan Opera zijn al jaren live en in HD te bewonderen bij CineMec. CineMec Opera is inmiddels een begrip. De live-registraties van beroemde operavoorstellingen in The Metropolitan Opera zijn elke keer weer een unieke belevenis. De perfecte beeld- en geluidskwaliteit geven het gevoel er zelf bij te zijn in New York. De vele close-ups geven een prachtig zicht op de artiesten en hun kostuums.

Het aanbod van opera's uit New York is gevarieerd. Het zijn veelal toegankelijke opera's, zeker ook geschikt voor de niet operakenner.

Prijs: 29,50 euro (CJP/Student 24,50 euro) met gratis drankje. Let op! Bezoekers dienen 15 minuten voor aanvang van de opera in de zaal aanwezig te zijn.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.cinemec.nl. Reserveren via 0900-3210321 (35 ct/min).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie