Doelpunten: Roy Berenschot 1-0; Stijn ter Haar 2-0; Ali Alkan 2-1.

4 april 2012 om 00:00 Voetbal

DTS Ede heeft bij AZSV een 2-1 nederlaag geleden. DTS wist dat AZSV op eigen veld een niet te onderstatten tegenstander was. Maar achteraf viel na de nederlaag de schade mee. Ook koploper SDVB moest tegen DOS ‘37 in een gelijkspel (0-0) berusten. DTS, dat zonder Dave Magee (gezinsuitbreiding) en de niet fitte Mo Ajiach startte, werd in het eerste kwartier overrompeld. AZSV opende furieus en na tien minuten zette Roy Berenschot de thuisclub op een 1-0 voorsprong. Vier minuten later benutte Stijn ter Haar een strafschop. Maar DTS ging niet bij de pakken neer zitten. Ali Alkan bracht de aansluitingstreffer op het scorebord: 2-1. DTS kreeg wat mogelijkheden, maar de gelijkmaker wilde niet vallen. Ook AZSV had reden tot klagen, toen de scheidsrechter de 3-1 afkeurde wegens hinderen van doelman Yilmaz. In de 58e minuut kreeg Remco Speelziek de mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. De matig genomen strafschop werd door doelman Kempers gestopt. Met de moed der wanhoop vocht DTS zonder resultaat voor de gelijkmaker.