Rozenboom pakt eerste ‘prijs’

4 april 2012 om 00:00 Voetbal

Doelpunten: Pieter Willem Vollbehr 0-1; Geoffrey van de Kamp 0-2 en 1-4; Hicham Hamdaoui 0-3; Alex van Ginkel 1-3; Martin Rozenboom 1-5 en 2-6; Rob Lubberink 2-5.

EDE - Martin Rozenboom heeft zijn eerste ‘prijs’ binnen. De speler van Ede/Victoria had met trainer Mike Denissen een weddenschap. Twintig doelpunten zouden hem een fles sterke drank opleveren. Tegen Wageningen had de spits van Ede/Victoria met twee treffers een aandeel in de uiteindelijke 2-6 zege. Dat betekende nummer 20 en 21.

Die goals waren deze keer niet van beslissende aard. De beslissing viel kort na de rust. Bij een 0-1 voorsprong schoot Gianluca Inzitari tegen de arm van Ruben van Bart. Dat betekende een strafschop en een tweede gele kaart voor de Wageninger. Geoffrey van de Kamp bleef koel vanaf de stip.

Waar Van Bart iedereen de afdruk van de bal op zijn borst wilde laten zien, vond ook Rozenboom het zwaar gestraft. ,,De scheidsrechter (Henk van den Beld, red.) kan een strafschop geven. De bal kwam ook op zijn arm, maar een tweede gele kaart was niet nodig geweest.’’ Nadat een doelpunt van Rozenboom eerst was goed gekeurd en vervolgens niet doorging vanwege buitenspel, viel toch de 0-3. De voorzet van Pieter Willem Vollbehr werd ingetikt door Hicham Hamdaoui. Via een vrije trap van Alex van Ginkel spartelde de thuisploeg nog wat tegen: 1-3.

Vervolgens viel er een tweede rode kaart. ,,Ik probeerde de bal over de uitgekomen doelman te schieten. Hij maakte hands buiten de zestien. Volgens de regels is dat rood’’, weet Rozenboom. De vrije trap van Ky Jong Chen viel op de lat. Omdat Wageningen, met twee man minder toch de aanval bleef zoeken, regende het kansen. Uiteindelijk stokte de teller bij 2-6. Van de Kamp, uit een corner van Peter van der Horst en twee keer Rozenboom (verre uitgooi Fabian Labrijn en voorzet Vollbehr) zorgden voor die stand. Met iets meer concentratie hadden de bezoekers dubbele cijfers kunnen schrijven. ,,Met twee man meer en zo’n stand probeert iedereen een doelpuntje mee te pikken. Maar ikzelf had er ook een paar meer kunnen en eigenlijk moeten maken.’’

Dat het achteraf zo makkelijk zou worden, had niemand in de rust durven te voorspellen. Ede/Victoria begon wel goed. Het domineerde de eerste twintig minuten met wat kleine kansjes. Ingeleid door een aantal slordigheden hielp het de thuisploeg, die met een periodetitel op zak zich eigenlijk al richt op de nacompetitie, in de wedstrijd. ,,Wij speelden teveel de lange bal. We kwamen niet aan voetballen toe’’, vond Rozenboom. Maar waar de 1-0 in de lucht hing, werd het op slag van rust 0-1. ,,Ik hield een lange bal van Dennis Diepeveen vast. Vervolgens speelde ik Hicham Hamdaoui in, die een prima bal gaf aan Pieter Willem Vollbehr. Die laat dit soort kansjes niet liggen.’’