Doelpunten: Linda Helbling 0-1 en 1-3; Jorie Schepers 0-2; Maud Wingen 1-2; Kirsten Knot 1-4; eigen doelpunt 1-5; Cynthia de Geus 1-6.

4 april 2012 om 00:00 Voetbal

Ook Odysseus ‘91 heeft het de koploper van de zaterdag hoofdklasse, DTS, niet moeilijk weten te maken.

DTS moest op bezoek bij de Utrechtse studenten en al in de tweede minuut werd de score geopend door Linda Helbling. Een inspiratieloze eerste helft volgde.

Nadat Jorie Schepers in de 38e minuut de 2-0 binnenschoot, liet de thuisploeg van zich horen. Voor rust kwam Odysseus op 1-2 toen Maud Wingen uit een corner alert binnenschoot. De helft die volgende was goed voor het Edese doelsaldo. Linda Helbling maakte haar tweede goal van de middag, Kirsten Knot pikte haar doelpunt mee en DTS kreeg nog een cadeautje van Odysseus’91 toen een voorzet van Jorie Schepers ongelukkig over de doellijn werd getikt door een Utrechtse verdedigster.

Cynthia de Geus besliste met een fraai afstandsschot de stand op 1-6.

DTS heeft nog vier wedstrijden in de hoofdklasse te gaan. De voorsprong op de nummer twee, die nog een wedstrijd tegoed heeft, is negen punten. Zaterdag kunnen de Edenaren hun volgende stap richting het kampioenschap zetten. Dan gaat de reis voor DTS naar Oerterp, waar om 14.30 uur wordt afgetrapt.