Fortissimo droomt van nacompetitie

4 april 2012 om 00:00 Voetbal

Doelpunten: Jaap Wijnman 1-0; Aziz Ballouk 2-0.

EDE - Fortissimo blijft op koers voor nacompetitievoetbal, maar het duurde zondag lang voordat het op de voorlaatste plaats staande RVW capituleerde. ,,We waren wel sterker, maar het openingsdoelpunt wilde maar niet vallen. Hoewel de 2-0 dik verdiend was, had een veel hogere score voor de hand gelegen”, meende doelpuntenmaker Aziz Ballouk. door Eip Janssen

Zelf had de actieve spits al eerder moeten scoren. ,,Ja, in de eerste helft kreeg ik al goede mogelijkheden. Maar die doelman (Sander Veldt, red.) bleef goed naar de bal kijken. Misschien had ik breed moeten leggen op Karim Lahri. Maar ja, spitsen willen scoren”, glimlachte hij berouwvol. Daarmee werd de vinger op de zere plek gelegd. De thuisclub creëerde een handvol kansen, maar weigerde de trekker over te halen. Dat terwijl Fortissimo-trainer Marco Rou vooraf duidelijk was. ,,Je moet tegen RVW snel scoren. De ploeg heeft veel invallers en maakt een matige periode door.” De wil bij de thuisclub was er wel, maar een te lage balcirculatie maakte dat de RVW-verdediging er steeds een voetje tussen kon krijgen. Anders was het wel de uitblinkende doelman Veldt die zijn doel voortreffelijk bewaakte. ,,Het ging wel goed. Ondanks dat staan we weer met lege handen. Aanvallend hebben we niets laten zien”, aldus de sluitpost.

Vizier

Aanval op aanval werd door Fortissimo opgezet. Maar Aziz Ballouk, Kamal Bendadi en Karim Lahri hadden het vizier niet op scherp staan. Omdat bij RVW alleen invaller Kevin Rozijn twee rollertjes en een kopbal produceerde, was de brilstand niet onverwacht. In het tweede bedrijf eenzelfde spelbeeld, waarin de handbalverdediging van RVW, de cirkellopers van Fortissimo goed in bedwang hield. ,,Ik heb geen moment getwijfeld of de bal in het netje zou ploffen. Maar dat het ruim zeventig minuten duurde, werkte niet mee aan onze gemoedsrust. Onwillekeurig wordt het toch te gehaast en onnauwkeurig”, keek Ballouk kritisch terug.

Opening

Met nog zo’n twintig minuten te spelen opende Jaap Wijnman de score. Hij tikte een voorzet van invaller Kemal Kandimir achter de kansloze doelman Veldt. Daarna begon het bij de thuisclub beter te lopen. Een afgekeurd doelpunt wegens buitenspel, werd moeizaam geïncasseerd. De wraak was echter zoet. .,De scheidsrechter wees al naar het midden. Hij liet zich ompraten door de assistent van RVW. Maar ik denk wel terecht en dat ik het tweede doelpunt al solerend mag scoren, voel ik als een bekroning op een redelijk goede wedstrijd”, besloot een opgeluchte Ballouk.

In de slotfase wisten Aziz Ballouk en Roy Bijsterveld de mooiste kansen om zeep te helpen, daarbij stond Veldt vaak op de goede plaats. ,,Over twee weken wacht Eldenia. Die wedstrijd is heel belangrijk voor de nacompetitievoetbal.”