Genieten tijdens kantoortijden

11 april 2012 om 00:00 Cultuur

EDE - Het Historisch Museum Ede doet dit jaar mee met het Museumweekend op vrijdag 14 en zaterdag 15 april. Op zaterdag is het museum al geopend vanaf 11.00 uur. Het thema is ‘Laat je verrijken door het museum’.

Speciaal voor dit thema heeft het Historisch Museum Ede enkele objecten uit eigen collectie geselecteerd, die met geld, sparen en rijkdom te maken hebben. Deze zijn opgesteld in een vitrine in de koffiekamer, waar ze met hun ‘verhaal’ te bewonderen zijn.

Voor de kinderen is er speciaal op zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur een workshop ‘zet jezelf op de puzzel’. Kinderen vanaf vier jaar kunnen op een blanco puzzel iets over zichzelf maken, alles kan als het maar wel met jezelf te maken heeft.

,,Hiervoor worden verschillende materialen als ecoline, verf, wasco en stift gebruikt. Zo krijgt elk kind een heel persoonlijke puzzel, als de puzzels af zijn gaan we ze door elkaar husselen en dan puzzelen maar”, aldus het museum. Historisch Museum Ede is te bereiken via telefoonnummer 0318-619554 of e-mail: info@historischmusemede.nl. Meer informatie is te vinden op de website: www.historischmuseumede.nl.

De openingstijden van het museum zijn dinsdag tot en met zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur en zondag van 13.30 tot 16.00 uur. Op maandag is het museum de hele dag gesloten.

EDE - Door gebruik te maken van kunstverhuur kunnen bedrijven elk halfjaar nieuwe kunst aan de muren hebben hangen. In de vergaderzaal, bij Equus accountants en belastingadviseurs aan de Stationsweg 94 in Ede, hangen werken van Beatrice Martinez. Kleurrijke zeegezichten, golven en dolfijnen.

In de hal en kantoren hangen foto’s van Mathieu van den Berk, van kusten in Europa, afgedrukt op aluminium. Op de eerste etage hangen foto’s van Rien de Jonge, gemaakt op een reis in Tunesië. De heldere kleuren en aarde tinten van huizen laten je het warme land voelen. In de hal hangen abstracte werken van Trees van den Berk. Bij Partycentrum de Molen in Harskamp brengen de schilderijen van Jasper van Deutekom sfeer in de grote zaal. Het werk blijft hangen tot eind september. Belangstellenden kunnen komen kijken op werkdagen, tijdens kantooruren. Meer informatie via info@berk-art.nl en www.berk-art.nl. Of op telefoonnummer 06-14583004.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie