La Traviata van Verdi via satelliet In Cinemec

11 april 2012 om 00:00 Cultuur

EDE - De opera La Traviata wordt zaterdag 14 april live uitgezonden in CineMec vanuit de Metropolitan Opera in New York.

Deze zeer populaire opera van Verdi is gebaseerd op de befaamde Salzburg-productie van Willy Decker, die vorig jaar hoge ogen scoorde bij de première van de Met. Geroemd vanwege de theatrale effecten en strakke toneel enscenering. Ook schitteren grote sterren als de Franse sopraan Natalie Dessay, geliefd Verdi bariton Dimitri Hvorostovsky en tenor Matthew Polenzani.

Zondag 15 april wordt de opera herhaald en verzorgt musicus en operakenner Maarten-Jan Dongelmans een korte inleiding voorafgaand aan de opera.

Een aangrijpend verhaal over een onmogelijke liefde gebaseerd op de roman ,,La Dame aux Camelias’’ van Alexander Dumas. Op een feestje ontmoet de oudere courtisane Violetta de jonge Alfredo en valt voor zijn charmes. De liefde is wederzijds en de twee kiezen ervoor om samen verder te gaan. Alfredo’s vader Germond is tegen, hij denkt dat Violetta achter het geld van Alfredo aan zit. Wanneer hij erachter komt dat zij stervende is, haalt hij haar over een einde te maken aan de uitzichtloze romance. Violetta laat Alfredo, ziek van liefdesverdriet, zonder duidelijke reden achter. Wanneer Alfredo hoort dat Violetta aan tuberculose lijdt, wil hij haar hand vragen. Maar dan is hij helaas te laat.

Prijs: 29,50 euro (CJP/Student 24,50 euro) met gratis drankje. Bezoekers dienen 15 minuten voor aanvang in de zaal aanwezig te zijn. Kaarten: via www.cinemec.nl Reserveren: 0900-3210321 (35 ct/min).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie