VVOP maatje te groot voor SDS

11 april 2012 om 00:00 Voetbal

WEKEROM - Tussen degradatiekandidaat SDS’55 en kampioenskandidaat VVOP zit een aanzienlijk kwaliteitsverschil. Als de thuisploeg dan ook nog een paar ‘ketsers’ maakt in defensief opzicht, dan kan gesteld worden dat de ploeg uit Voorthuizen duidelijk een maatje te groot was voor de thuisploeg: 2-5.

,,VVOP was gewoon beter’’, beaamde Evert-Jan van Luttikhuizen. ,,Hoewel we terugkwamen tot 1-2 en 2-3, had ik niet het gevoel dat er wat te halen was. Het verschil was te groot. Was er toch een punt of meer uit komen rollen, dan was het een bonuspunt geweest.’’

Toch had SDS in de beginfase het initiatief. Er was een mogelijkheid voor Jos van Roekel. Een vrije trap van Van Luttikhuizen ging net over. ,,Het kan niet elke week feest zijn’’, doelde de specialist nog even op een week eerder, toen uit een vrije trap het verschil met BAS werd gemaakt.

Gaandeweg werd SDS achteruit gedrukt. Nadat er al een paar waarschuwingen waren afgegeven, viel de 0-1 van Thomas Broedelet. Hoewel Van Roekel nog een keer gevaarlijk was, mochten de Wekerommers halverwege niet mopperen over deze ruststand. ,,Met de wind mee hoopten we na de rust op een stuntje. Maar het kwaliteitsverschil in combinatie met makkelijk weggeven doelpunten, was te groot’’, wist Van Luttikhuizen.

Nadat Harold Vliem nog een goede kopkans had gekregen, maakte Robert Woudenberg na mistasten van Erwin Broekhuizen de 0-2. Jos van Roekel bracht de spanning even terug: 1-2. VVOP gaf even weer gas. Dat resulteerde in de 1-3 van Martijn van Ginkel. Michiel Jansen profiteerde van een foutje van de onzekere doelman William Liefting. Maar opnieuw bracht VVOP de marge op twee door Broedelet. Uiteindelijk bepaalde Jeffrey Davelaar de eindstand op 2-5. Daarmee pakte VVOP ook de tweede periodetitel. Van Luttikhuizen weet dat VVOP niet de ploeg is waar van de punten gepakt moeten worden. Dat moet de komende weken tegen de directe concurrenten Oene (uit), EFC (thuis), Vierhouten (thuis) en Otterlo(thuis) gebeuren. Op de laatste speeldag volgt dan nog Terschuurse Boys. ,,Zeker de wedstrijd tegen Otterlo is uiterst pikant’’, lijkt ‘Evi’ voor uit. Het zal zijn laatste derby worden. ,,Gezien mijn thuissituatie stop ik. Dit seizoen is de groep al akkoord gegaan dat ik maar één keer per week train. Na tien seizoenen in het eerste van SDS zal ik er alles aan doen om niet met een degradatie afscheid te nemen. Ik moet wel uitkijken omdat ik met mijn gele kaarten op scherp sta.’’ Verdwijnen bij SDS zal Evert-Jan van Luttikhuizen niet. ,,Het komende jaar ga ik op donderdagavond aftrainen. Daarna wil ik wat voor de club gaan doen. Ik zit hier al vanaf mijn vierde en wil zeker betrokken blijven.’’

u SDS-VIOS elders op de sportpagina’s.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie