‘Voordelig’ vandalismejaar

11 april 2012 om 00:00 Voorpagina

EDE - Een 29-jarige Edenaar heeft zaterdagmiddag een huisverbod opgelegd gekregen. De man zou zijn 23-jarige vriendin hebben mishandeld.

Om nog onduidelijke reden zou het stel ruzie met elkaar hebben gekregen. Hierbij zou de man zijn partner hebben geslagen. Dit gebeurde in hun woning. De politie werd gewaarschuwd. Agenten troffen de vrouw in de woning aan en hoorden haar verhaal aan. Andere agenten kwamen in de buurt van het huis de Edenaar tegen en hielden hem aan.

EDE - De gemeente Ede zet jaarlijks de schadecijfers door vandalisme in de openbare ruimte op een rij. Zo wordt duidelijk dat vernielingen steeds weer onnodige kosten met zich meebrengen. Uit de nieuwste cijfers blijkt dat de gemeente in 2011 102.700 euro heeft besteed aan het herstellen van schade door vandalisme. In 2010 was dit 160.000 euro en in 2009 165.000 euro. Daarmee zijn de schadebedragen afgenomen.

Dit heeft vooral te maken met het plaatsen van ‘hufterproof’ lantarenpalen, die minder snel stuk gaan. De schade tijdens oud en nieuw valt buiten genoemde bedragen.

Vorig jaar heeft de gemeente een groot aantal lantarenpalen vervangen door zogenoemde hufterproof lantaarnpalen. Het ging daarbij in de meeste gevallen om lantarenpalen die toch al aan vervanging toe waren. De hufterproof lantaarnpalen zijn minder gevoelig voor vandalisme en hierdoor is het bedrag aan schade aanzienlijk afgenomen.

u vervolg op pagina 3

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie