Autobedrijf Braber groeit mee met Heideweek

18 april 2012 om 00:00 Ondernemend

EDE - Toyota Material Handling NL heeft met Bruil uit Ede een huurovereenkomst gesloten voor een nieuw te bouwen bedrijfspand aan de Stevinlaan, langs de A12 in Ede. Het gebouw zal bestaan uit 9.000 vierkante meter bedrijfshal en 3.000 vierkante meter kantoren, op een perceel van circa 17.000 vierkante meter.

Eldert Kauffeld van Zoonen Commercieel Vastgoed BV heeft deze transactie in zijn totaliteit begeleid en de huurovereenkomst tot stand gebracht. Betreffende begeleiding bestond ondermeer uit het aankopen van de geschikte kavel industrieterrein en het vinden van de bouwer en de belegger. Het gebouw is een echte ‘eye catcher’ en zet Ede nog nadrukkelijker op de kaart als aantrekkelijke gemeente voor vestigingen van grote ondernemingen. Het betreft hier volgens Kauffeld één van de grotere transacties die laatste jaren in Ede heeft plaatsgevonden.

Opvallend architectuurkenmerk van de nieuwe hal wordt de industriële cortenstalen gevel aan de A12. Bruil Beleggingsmaatschappij zal het gebouw in portefeuille nemen. Een huursom is niet bekend gemaakt. De bouw wordt uitgevoerd door Bruil Bouwbedrijf Ede. Oplevering is gepland eind 2012/begin 2013.

De ontwikkeling van het door Rempt van der Donk Architecten ontworpen gebouw is begeleid door Cooper Feldman in opdracht van Toyota Material Handling. Tevens begeleidt Cooper Feldman de huurder bij de realisatie van het gebouw. Toyota zal diverse duurzaamheid aspecten toepassen, zoals PV-cellen op het dak, en RVW-installatie (lucht-lucht verwarming en koeling) en energiebesparende sturingssystemen.

Toyota Material Handling NL is marktleider in Nederland op het gebied van vorkheftrucks. In het nieuwe bedrijfspand worden drie, nu nog verspreid over Ede, gelegen vestigingen samengevoegd. Betreffende organisatie biedt momenteel werkgelegenheid aan 300 werknemers waarvan 120 in de nieuwe locatie werkzaam zullen zijn.

EDE - Xantion werd twee jaar geleden sponsor van de Edese feestweek, de Heideweek. Ook tijdens de editie van 2012 is Xantion wederom van de partij, onlangs verhoogden zij hun sponsortrede van ‘Purple member’ naar ‘Silver member’.

De Stichting Heideweek is enorm blij met deze verhoging, mede omdat op het programma van de Heideweek 2012 veel nieuwe evenementen staan gepland. ,,Als Edese ondernemer is het een eer te kunnen bijdragen aan de Heideweek, en je krijgt er ook wat voor terug’’, aldus Marcel van Boheemen, directeur en eigenaar van Xantion.

Xantion beheert uw ICT werkplek, vaste prijs per dag, dus ideaal. Peter van der Jagt (voorzitter Stichting Heideweek) overhandigde Marcel van Boheemen (directeur/eigenaar Xantion) de Heideweekwijn als dank voor de samenwerking.

EDE - Autobedrijf Braber, een begrip in de regio Ede, tekende onlangs een sponsorverhoging bij de Stichting Heideweek.

Het bedrijf dat onlangs het merk MAZDA erbij is gaan voeren, groeit graag mee met de Heideweek. ,,De Heideweek is het feestje van de gemeente Ede, dat willen wij graag steunen’’, aldus André Braber. De Stichting Heideweek is Autobedrijf Braber erg dankbaar voor de samenwerking van Heideweek 2012.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie