Vaarkamp: ‘Betrouwbaarheid is belangrijk’

18 april 2012 om 00:00 Ondernemend

In 1946 waren de gebroeders Vaarkamp de oprichters van de onderneming. Het begon met loonwerk voor boeren. In de jaren zestig ging men over naar werkzaamheden voor gemeenten, onder meer de aanleg van plantsoenen, sportvelden, onderhoud van paden, natuurterrein voor Staatsbosbeheer en Gelders Landschap. Ook de kroondomeinen als Paleis Het Loo, in Apeldoorn.

Vaarkamp gevestigd op nieuwe locatie in Ede EDE - Vaarkamp groen en recreatie is sinds november gevestigd bij de voormalige gemeentewerf van Ede aan de Buys Ballotstraat. De onderneming begeeft zich op het gebied van groen, grond, weg en water en telt inmiddels zo’n honderd medewerkers.

In 1990 verkochten de gebroeders Vaarkamp de onderneming aan Van Harten, die de naam Vaarkamp bleef voeren. In 2003 werd Vaarkamp overgenomen door de huidige eigenaar Bert Jacobs. ,,Binnen de onderneming werken ook drie zonen van de eigenaar. Maar ook een broer, nicht, zwager en een neef van een aanstaande schoondochter. Je kunt dus wel spreken van een echt familiebedrijf”, aldus de eigenaar.

Breder

,,Vanaf 2003 zijn we ook breder geworden. Voorbeelden zijn de aanleg en onderhoud van tuinen en parken, riolering, bestrating en het ruimen van graven. Wij zijn in het bezit van een machinepark, alle machines die wij nodig hebben voor het uitvoeren van de werkzaamheden hebben wij zelf in bezit. Wij beschikken over een eigen servicedienst en een eigen werkplaats met eigen monteurs. De werkzaamheden die wij uitvoeren bevinden zich rond een straal van vijftig kilometer rond de gemeente Ede, tevens een belangrijke opdrachtgever van Vaarkamp.”

Bijzondere opdrachten

Volgens Gert Jacobs is het mooie van het vak ,,dat ze iets moois maken”. ,,Wij maken het werk af met de aanleg van gazons, beplantingen en bestratingen. In de afgelopen jaren hebben we verschillende bijzondere opdrachten uitgevoerd. Eén daarvan was de herinrichting van de buitenruimte van het Jachtslot Sint Hubertus op de Hoge Veluwe naar het ontwerp van Berlage. Daar zijn we een half jaar mee bezig geweest”, aldus Gert Jacobs.

Betrouwbare partner

,,Belangrijk voor ons bedrijf is dat we een betrouwbare partner zijn voor onze opdrachtgevers waarbij kwaliteit en kwantiteit hoog in het vaandel staan. Tijdens de werkzaamheden hebben we regelmatig overleg om eventuele plannen bij te stellen. Onze huidige locatie waar we zijn gevestigd biedt dermate veel ruimte dat we nog meer mogelijkheden hebben om onze klanten goed te kunnen bedienen. Wij hebben een groot aantal vaste opdrachtgevers welke ons regelmatig opdrachten verstrekken. Op zaterdag 21 april houden we een open dag en kunnen belangstellenden kennis maken met ons bedrijf” besluit de eigenaar.

Vaarkamp bv

Buys Ballotstraat 4 Ede

Tel. 0318-623111

www.vaarkamp.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie