18 april 2012 om 00:00 Cultuur

EDE - Het ensemble Caméléon geeft zaterdag 28 april een concert in cultuurcentrum Cultura. Het concert maakt deel uit van de serie proefkamermuziek. Volgend seizoen presenteert Cultura een vervolg van deze klassieke serie met wijnproeverij.

Spil van dit programma is Schuberts Kwintet in D, voor velen het mooiste kamermuziekwerk ooit geschreven. Ensemble Caméléon is opgericht door een groep strijkers uit de vooraanstaande Nederlandse symfonieorkesten. Het ensemble wil mensen van diverse achtergronden en leeftijden kennis laten maken met de mooiste en boeiendste kamermuziek. Concerten van Caméléon worden door internationale pers en publiek geprezen om het hoge individuele niveau van de musici, het perfecte ensemblespel, de muzikale overtuigingskracht en de grenzeloze bevlogenheid.

In 2002 werd Ensemble Caméléon opgericht door een groep strijkers uit de vooraanstaande Nederlandse symfonieorkesten. Het is een kamermuziekensemble dat mensen van diverse achtergronden en leeftijden kennis wil laten maken met de mooiste en boeiendste kamermuziek die er geschreven is of nog geschreven gaat worden.

Concerten van Ensemble Caméléon worden door pers en publiek geprezen om het hoge individuele niveau van de musici, het perfecte ensemblespel, de muzikale overtuigingskracht en de grenzeloze bevlogenheid. Het ensemble geeft concerten in Nederland en daarbuiten. In 2006 ging EnsembleCaméléon op een grote tournee langs de belangrijkste in Zuid-Amerika. In 2007 speelde het ensemble in het Schleswig-Holstein Festival en in 2008 was het Ensemble in Ierland. In 2007 maakte EnsembleCaméléon haar debuut in de concertserie van de kleine zaal van het Concertgebouw, waar het sindsdien regelmatig terugkeert. Het EnsembleCaméléon bestaat uit Joris van Rijn, Sonja van Beek, viool; Joël Waterman, altviool; Johan van Iersel, Floris Mijnders, cello.

In concertserie ‘proefkamermuziek’ wordt het proeven van klassieke muziek gecombineerd met het proeven van wijn. Nederlandse top-ensembles geven acte de presénce met avontuurlijke programma’s. Na de informele optredens van circa vijf kwartier worden er heerlijke wijnen geschonken en is het tijd voor napraten. Uiteraard zijn de musici ook van de partij. Wat beroerde het oor? Zijn er gedeelde passies? Wat proeft hemels? Er is alle ruimte voor ontdekkingen en ontmoetingen in deze series van het goede leven. www.proefkamermuziek.nl. Boccherini en Schubert is het laatste proefkamerconcert in Cultura van dit seizoen. Volgend seizoen krijgt deze serie een vervolg met concerten van Het Nederlands Blazersensemble, Amsterdam Sinfonietta, Hexagon Ensemble en Attema Haring Extended. Kaarten voor het concert van EnsembleCaméléon zijn verkrijgbaar bij de receptie van Cultura op telefoonnummer 0318-672800 of www.cultura-ede.nl

Het concert begint om 20.15 uur. Voorafgaand aan het concert is om 19.15 uur een inleiding.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie