Doelpunten: Jan Smit 0-1; Joey Toel 0-2.

18 april 2012 om 00:00 Voetbal

Bennekom kende tegen Volendam een complete offday. De thuisploeg wist in de negentig minuten geen fatsoenlijke aanval op te zetten. De 0-2 nederlaag was niet meer dan een logisch gevolg.

In november 2011 had Bennekom in Volendam nog gemakkelijk met 1-4 gewonnen. Nu waren de rollen omgedraaid. Na een minuten of twintig kreeg laatste man Robert Plat alle gelegenheid een dieptepass over de Bennekomse verdediging te geven. Het centrale duo Roel Kamphorst en Mamoudou Kaba stond verkeerd. Omdat ook doelman Sjoerd Rensen twijfelde kon Jan Smit de 0-1 binnen schieten. Nadat Kees Sul nog net had naast geschoten, verhoogde Joey Tol nog voor de rust de stand naar 0-2. Henne Oostermeijer probeerde met de wissels Michael Foltán en Abdulai Rogers voor Guido van Rijn en Rogier Wissink het tij nog te keren. Maar het leverde wel veel balbezit op, maar geen kansen. Ook Geert van der Heiden werd nog gebracht voor Gökhan Yilmaz. Invloed op de score had het niet meer. Bennekom blijft wel nog de vijfde plek staan. De vrees dat het seizoen als een nachtkaars uit gaat, lijkt steeds dichterbij te komen.