DTS Ede loopt uit in titelstrijd

18 april 2012 om 00:00 Voetbal

Doelpunten: Ridouan Tabaouni 0-1; Richard van Schooten 0-2; Ali Alkan 1-2; Raoul Berends 2-2; Mohamed Ikariden 2-3; Dave Magee 3-3; Robbert de Graaf (e.d.) 4-3.

EDE - DTS deed goede zaken in de strijd om de titel in de eerste klasse D. Waar concurrent SDV Barneveld opnieuw punten morste (0-0 tegen d’Olde Veste), won het zelf tegen NSC. Na een 0-2 en 2-3 achterstand, lukte het in de slotfase de ploeg uit Nijkerk op de knieën te krijgen: 4-3. door Eip Janssen Het beslissende doelpunt viel een minuut of tien voor tijd. En DTS haalde opgelucht adem.

,,Misschien oogde het niet zo goed, en dat was het ook niet, maar DTS toonde zich wel een team. Ondanks de 0-2 achterstand kwamen we op gelijke hoogte. De 2-3 gelijk daarna was een klapje. Maar de wijze waarop de stand naar 4-3 werd omgebogen, toont de veerkracht van deze ploeg”, legde middenvelder Martin Speelziek uit. De middenvelder werd in de tweede helft naar de kant gehaald. Bas Blom kwam in de achterste vier terecht en alleskunner Remco Speelziek schoof door. ,,Met zo’n wissel heb ik geen enkele moeite. De trainer probeerde het spel te kantelen. En dat lukte en dan heb ik vrede met mijn rol”, vervolgde Martin Speelziek.

Hij zag zijn ploeg matig beginnen. Hoewel NSC ook niet groots acteerde, waren de Nijkerkers alert bij de mogelijkheden die ze kregen. In het eerste bedrijf waren de echte kansen op de vingers van een hand te tellen. DTS spits Ali Alkan kopte over. En een venijnig schot van Remco Speelziek ging via een verdediger over. In de tussentijd had NSC bij de eerste de beste mogelijkheid de score geopend. ,,Die speler (Ridouan Tabaouni, red.) liep zich knap vrij en kopte zomaar binnen: 0-1. Een behoorlijke tegenvaller”, vervolgde Martin Speelziek. In het tweede bedrijf leek DTS getergd uit de kleedkamer te zijn gekomen. Maar kreeg al snel het lid op de neus. ,,Een misverstand achterin betekende de 0-2”, had Speelziek gezien. Richard van Schooten maakte daar dankbaar gebruik van. DTS, nu met Remco Speelziek als aanjager, ging op jacht naar de aansluitingstreffer. DTS werd beloond. Mo Ajiach zette voor en spits Ali Alkan was trefzeker: 1-2. ,,En dan is er het geluk van de koploper. Nog geen anderhalve minuut later valt de 2-2”, analyseerde Speelziek. Hij zag broer Remco, een voorzet van Kabet op de lat koppen. Waar veel spelers teleurgesteld zouden zijn weggelopen, was de lepe spits Raoul Berends er als de kippen bij: 2-2. ,,Even een moment van onoplettendheid en de 2-3 lag er in”, somberde Martin Speelziek na. Maar Dave Magee bracht de ploegen op gelijke hoogte: 3-3. ,,DTS kreeg vleugels en de 4-3 was achteraf verdiend voor de lef die het team toonde”, besloot Martin Speelziek. Het was NSC verdediger Robbert de Graaf die Raoul Berends van scoren wilde afhouden. Hij tikte de voorzet van Mo Ajiach achter zijn doelman: 4-3. De zege was binnen. Nog drie finales wachten tegen WVF, DOS’37 en SDVB.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie