Doelpunten: Patricia Regensburg 0-1; Kirsten Knot 1-1, 2-1 en 3-1; Annelies Oomen 4-1 en 7-1; Eveline Zech 5-1 en 6-1.

18 april 2012 om 00:00 Voetbal

De vrouwen van DTS kunnen zich opmaken voor de titel in de hoofdklasse. Zaterdag werd het tweede team van Oranje Nassau met liefst 7-1 teruggestuurd naar Groningen. Bij winst in de voorlaatste wedstrijd tegen Wartburgia in Amsterdam, is de ploeg van trainer Bert Beerdsen zeker van de titel en promotie naar de topklasse.

Tegen de verwachting openden de bezoekers in de tweede minuut de score via Patricia Regensburg. DTS werd direct wakker en ging in de tegenaanval. Kirsten Knot maakte vrij snel gelijk en schoot haar ploeg vervolgens naar een 2-1 voorsprong bij rust. Na een slappe eerste helft met veel balverlies was de rem er na de thee af. DTS scoorde nog vijfmaal. Kirsten Knot maakte haar derde goal van de middag en Eveline Zech en Annelies Oomen wisten beiden nog tweemaal het net te vinden. Zo kwam de eindstand op liefst 7-1.

Concurrent ‘t Zand pakte afgelopen weekend ook drie punten en daarmee was DTS nog geen kampioen. De Edenaren staan momenteel vier punten los van ‘t Zand, met nog twee duels te spelen. Bij een overwinning op zaterdag 28 april mogen de DTS-vrouwen de champagne ontkurken.