Advendo’57 trekt punt over de streep

18 april 2012 om 00:00 Voetbal

Doelpunten: Stephan Beyeman 0-1; Nico van Roekel 1-1.

EDERVEEN - ,,Of ik tevreden ben met de 1-1? Ja en Nee. Voor de rust hadden we afstand moeten nemen van VSCO. Daarna met een man minder en een gemiste strafschop van hen, moet je blij zijn met een punt’’, oordeelde Nico van Roekel.

Van Roekel, normaal middenvelder, had nu een vrije positie tussen het middenveld en de voorhoede. Vanaf de vleugel was de Edervener vaak aanspeelbaar. ,,Het liep boven verwachting. Ik vond dat wij de eerste helft goed speelden. Het fortuin ontbrak. We hadden er minimaal twee moeten maken.’’

Tegen de eerste periodekampioen waren er zeker kansen. Jarco van den Dikkenberg, zijn broers Martijn (4x) en Henry (3x), Marcel van Bruksvoort en Van Roekel (2x) kwamen allemaal in de positie om te scoren. Daarbij was er de pech dat twee keer de lat in de weg stond. VSCO toonde zich veel effectiever. De eerste kans na een kwartier betekende de 0-1.

Doelman Django Donker leek zich te verkijken op het niet al te harde schot. ,,Hij zag de bal pas laat aankomen’’, had Van Roekel gehoord. Donker, normaal gesproken een betrouwbare doelman, kende een slechte dag. Voor de rust was er al het geluk dat een handsbal slechts bestraft werd met geel. Kort na de rust ging Donker in de fout. De goalie maakte vervolgens een onnodige overtreding op Bert van ‘t Hof. Een tweede gele kaart en een strafschop waren het logische gevolg.

De ingevallen doelman Gerben Hendriksen zag Wim de Vries vanaf elf meter naast schieten. Nog geen 120 seconden later was het 1-1. ,,Ik kon een vrije trap van Mark Jansen zomaar aannemen. Daarna lukte het de bal in de lange hoek te schieten’’, omschreef Van Roekel de 1-1. ,,Een breekpunt. In plaats van 0-2 kom je snel op 1-1.’’

Via een vrije trap van Mark Jansen was Advendo nog dicht bij de 2-1. Maar voor de rest was het vooral verdedigen om het gelijke spel vast te houden. De Ederveners hadden het geluk dat Wim de Vries zijn vizier niet op scherp had staan. Doelman Hendriksen, de paal en een bal van de lijn van Henry van den Dikkenberg voorkwamen de in de lucht hangende 1-2.

Op het tandvlees lukte het Advendo het puntje over de streep te brengen. ,,Hoewel we er eigenlijk drie nodig hadden, kan dit puntje aan het einde van de rit wel eens gaan uitbetalen’’, hoopt Van Roekel. ,,Vaststaat dat de wedstrijd komende zaterdag bij Veensche Boys de belangrijkste is van het seizoen. Daar moeten we voor de winst gaan.’’

Advendo neemt samen met FC Horst nu de gedeelde tiende plaats in met 30 punten. Daarboven nog vier ploegen met maximaal twee punten meer. Met de wetenschap dat de laatste twee ontmoetingen tegen Blauw Geel en Lunteren zijn, wacht Advendo nog een zware klus om promotie/degradatiewedstrijden te ontlopen. ,,We zijn vaker in deze positie geweest. Ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat komen. En misschien dat juist het puntje tegen VSCO de doorslag gaat geven’’, besluit Nico van Roekel.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie