@FinalewekenEde : Vrouwen MHC Ede kansloos tegen titelkandidaat Schaerweijde

13 april 2012 om 00:00 Economie

EDE - De Edese hockeyvrouwen hebben een kansloze 6-1 nederlaag geleden bij het Zeister Schaerweijde. Ede ziet Leusden, dat wel won naderen. De vrouwen bezetten nu de negende plaats, met een punt voorsprong op Leusden en twee op Ares. Uit dit trio zal naast Barneveld, de tweede degradant moeten komen.

Binnen 10 minuten stond Ede met 2-0 achter tegen koploper Schaerwijde. De gastvrouwen lieten duidelijk zien geen offday te hebben. Juist die offday en een eigen superdag hadden de Edese vrouwen nodig om te stunten. Maar na de 2-0 was het krachtsverschil duidelijk.

Conditioneel was het geen probleem voor Ede, maar qua snelheid en individuele techniek was er in de meeste duels geen eer te behalen. Ook het positiespel was niet hoe het kan zijn en daardoor werd het rommelig en oogde het spel onzeker. Schaerweijde kreeg meerdere kansen en verzilverde voor rust nog drie maal een cirkelactie. Met een 5-0 achterstand kon de Edese coach orde op zaken stellen.

Hij benadrukte dat er overtuiging moest zijn en dat kwam in de tweede helft een stuk beter naar voren. Ede kreeg de mogelijkheid om langer de bal in de ploeg te houden en creëerde het enkele enkele aanvallen door opportunistisch spel.

Coach Arjen Fluijt:,, Normaal spelen wij combinerend vanuit achteren. Tegen deze ploeg was dat niet praktisch en kozen we voor de lange bal in de ruimte. En dan hopen op balbezit en op snelheid aanvallen."

Het zorgde in ieder geval voor rust en een groot veld. Ede kwam nauwelijks onder druk. In één actie kwam dat tot een doelpunt van Anouk Berends die na een sterk duel de keeper in de korte hoek wist te passeren:5-1. Maar Schaerweijde bleef de betere ploeg en tekende via een gelukkige paalrebound na een strafcorner voor de 6-1 eindstand.

Zondag volgt een belangrijke wedstrijd tegen streekgenoot Upward uit Arnhem. Een ploeg die in de veilige middenmoot bivakkeert.

Selectie: Keilman, Hilgersom, Snijders Blok, Kwant, Jongenburger, Gerits, Bootsma, Berends, Eijsten, Van Ee, Laan, Jonker, Bakker, Van der Pol