De Waldhoorn viert jubileum met fietsroutes

25 april 2012 om 00:00 Ondernemend

,,Ik ben eens iets dergelijks tegen gekomen in de Achterhoek en dacht toen dat het ook geschikt is voor de omgeving van Otterlo. Een bijkomend voordeel is dat ik hier ben geboren en de omgeving ken”, zegt Truida. ,,Ik organiseer ook de Waldknorroute, een route langs personen met een bijzondere hobby. Dat kan bijvoorbeeld fietsen zijn, maar ook de tuin of een bepaalde kunstvorm. De tocht wordt van juni tot en met september verreden. De start is bij De Waldhoorn en ‘t Knorrenhuis, aan de Lunterseweg in Ede.

OTTERLO - Aan de rand van Otterlo is café-restaurant De Waldhoorn gelegen. Bij het pand is een uitgebreide mogelijkheid tot parkeren. De locatie dateert van 1812 en is eigendom van de familie Bloem die geassisteerd wordt door bedrijfsleider Henk-Jan Vilvis en Truida Ribbers. Die twee hebben diverse fietsroutes uitgezet.

Aan de ‘hap en trap route’ nemen Planken Wambuis, L’Orage, De Dennen, De Wormshoef, Boerderij De Mossel, ‘T Hilletje, De vergulde Leeuw en Panorama Hoeve deel. De Caitwickerroute is 48 kilometer lang en heeft een lunch bij ‘t Hilletje en een voorgerecht bij De vergulde Leeuw inclusief. Bij start- en eindpunt De Waldhoorn wordt het hoofdgerecht geserveerd. De route gaat door bossen, langs grote heidevlakken en zandverstuivingen. Langs het prachtige zendgebouw van Radio Kootwijk, vennetjes en eventueel wordt er een bezoek gebracht aan de passiflorahoeve in Harskamp. De Wormshoefroute bedraagt 43 kilometer door prachtige bossen en voert langs een boerderij uit de IJzertijd en de Celtic Field-akkers naar theetuin de ‘Mossel’. De Schansroute bedraagt 45 kilometer van De Dennen naar De Wormshoef door fraaie bossen, waar in de bloeitijd vele rhododendrons staan en over plattelandswegen, door het mooie Renswoude met hun fraaie gerenoveerde woningen. De panoramaroute gaat over 53 kilometer en gaat via de Panoramahoeve naar L’Orage. De route loopt door de bossen langs de Mossel, waar wilde paarden en Spaanse koeien lopen en langs stenen kunstwerken met eventueel een bezoek aan natuurcentrum De Veluwe, langs de schaapskooi, over de heide. Door de mooi beschilderde Baron van Wassenaartunnel, langs het Mausoleum en de Doesburgermolen.

Een bezoek aan het Kijk en Luistermuseum is ook mogelijk. De Plankenwambuis route bedraagt 48 kilometer en gaat van Panoramahoeve naar L’Orage. Deze route gaat door prachtige bossen naar een uitzichtpunt, waar wilde paarden en Spaanse koeien lopen, en als het meezit ook wild langs stenen kunstwerken. Over de uitgestrekte Reemster heide - en Ginkelse heide, eventueel een bezoek aan natuurcentrum Veluwe. Langs de Doesburgermolen en een korte wandeling voor een prachtig uitzicht vanaf de voormalige vuilnisbelt”, aldus Truida. ,,Naast het fietsgebeuren staan er dit jaar nog meer activiteiten op programma”, laat Henk-Jan Vilvis weten. ,,We bestaan dit jaar 200 jaar en dat kun je niet ongemerkt voorbij laten gaan. We hebben plannen voor activiteiten rond ons 200 jarig bestaan, daar zullen we later zeker op terug komen.” De Waldhoorn is gevestigd aan de Dorpsstraat 2 Otterlo, 0318-591239.

Foto:

De Waldhoorn is het startpunt van diverse nieuwe fietsroutes in de omgeving van Otterlo.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie