‘Afscheid nemen met een prijs’

25 april 2012 om 00:00 Voetbal

De 43-jarige routinier verloor met zijn club in Nijmegen de topper van DVE-Trajanus met 3-1, dat daarmee kampioen werd. Ede/Victoria hoopt dat de Nijmegenaren de derde periode pakken.

EDE - ,,Ik had eigenlijk de hoop afscheid te kunnen nemen met een titel. Maar dat zit er nu niet meer in. Ik zou het wel leuk vinden om te stoppen bij Ede/Victoria met een prijsje in de vorm van de nacompetitie”, zegt Peter van der Horst. door Wim van Kessel

Hierdoor konden de Edenaren als nummer twee de plaats in de nacompetitie mogen overnemen van DVE-Trajanus.

Ede/Victoria had vooraf de intentie met een zege het verschil terug te brengen tot twee punten en de competitie nog spannend te maken. In het eerste bedrijf was het krachtsverschil minimaal. Beide teams werden nauwelijks gevaarlijk. Aan Edese zijde kon het productieve spitsenduo Pieter Willem Vollbehr en Martin Rozeboom niet in stelling worden gebracht.

,,Alle linies werden door de tegenstander onder druk gezet”, had Van der Horst gemerkt. ,,Wij hadden ons met een 4-4-2 formatie aangepast. Maar die man meer op het middenveld konden we niet vinden. Daar komen we toch tactisch vermogen tekort. Met Gianluca Inzitari hadden we nog wel een kans. Hij schoot direct met links, waarbij hij beter had kunnen doorlopen. Dan zie je dat het geen echte spits is.”

Direct na de thee kwam de thuisploeg via Selman Ordu op 1-0. ,,Hij kapte mij uit. Met die knie van mij kan ik niet zo snel draaien”, reageerde Van der Horst. Het schot was onhoudbaar voor doelman Dennis Diepeveen.

Trainer Mike Denissen schoof Ky Jong Chen naar de voorhoede. Ede/Victoria werd gevaarlijker. Rozeboom, die maandagavond op proef meetraint bij Blauw Geel, werd net voor de zestien meter onreglementair gestuit. De vrije trap werd door Geoffrey van de Kamp prachtig in de bovenhoek geschoten: 1-1. Chen had nog een kansje op de 1-2. ,,De tegenstander bleef het zelfde spelletje spelen”, stelde Van der Horst. ,,Men raakte nooit in paniek. Een minuut of acht voor tijd viel de 2-1 van Ertugrul Ayhan. Kort daarna zorgde Mustafa Gungor voor de definitieve beslissing: 3-1. ,,Zij zijn de terechte kampioen. Wij doen het boven verwachting. Zeker als je weet waar we vandaan komen. Vooraf had ik getekend voor de eerste vijf. Wij staan nu tweede. Sinds jaren is er weer sprake van een echte groep. Dat is de verdienste van de trainer, begeleiding en spelers”, meent de oudste actieve speler op de Edese voetbalvelden.

,,Ik ben er nu klaar mee”, stelt Peter van der Horst nadrukkelijk. ,,Met vrienden ga ik bij Tesqua tennissen. Ze zullen me bij Ede/Victoria best nog wel eens terug zien. Maar niet meer als voetballer.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie