@FinalewekenEde : SDS'55 schiet weinig op met punt tegen EFC'58

20 april 2012 om 00:00 Economie

WEKEROM - SDS'55 was tegen concurrent EFC'58 alleen maar gebaat met een zege. Maar moest genoegen nemen met een 0-0 gelijkspel. ,,Alles bij elkaar een uitslag waar weinig op af te dingen valt. Maar gezien onze positie en de uitslagen van de concurrentie, schieten wij er weinig mee op'', weet Jan Fluit.

De eerste kans was van Jos van Harten, die een vrije trap over schoot. Lennart Ploeg mikte met het hoofd ook te hoog. Verder speelde de thuisploeg een drie tegen twee situatie slecht uit. Aan de andere kant kwam een vrije trap van de ploeg uit Ermelo, die vijf punten meer bezitten en een wedstrijd meer hebben gespeeld dan SDS, op de paal. En op slag van rust was het de uitblinkende Michael Mulder die met een mooie safe voor een 0-0 ruststand zorgde.

Van Harten, die vanwege een vierde kaart tegen Vierhouten is geschorst, verzuimde na de rust te profiteren van treuzelen aan EFC zijde en zag ook een poging net mislukken. Ook een vrije trap van Jos van Roekel ging net over. Wederom de 16-jarige Mulder wist met twee prachtige reddingen de nul te houden. De ingevallen Sander Schreuder miste kort voor tijd nog de grootste Wekeromse kans.

,,Ik kan de jongens weinig verwijten. Er is hard gewerkt. Onze positie is duidelijk. Wij moeten gewoon de komende drie wedstrijden allemaal winnen. Te beginnen zaterdag de inhaalwedstrijd bij Vierhouten'', stelt Jan Fluit. Waar SDS op een degradatie plaats staat, bivakkeert die ploeg met drie voorsprong en een wedstrijd minder gespeeld net boven de Wekerommers op een positie voor een spelen van promotie/degradatiewedstrijden.