Vernieling aan auto

25 april 2012 om 00:00 Regio

EDERVEEN - Naar aanleiding van het noodlottige ongeval, zaterdag in Ederveen, waarbij twee personen om het leven kwamen, heeft het Oranje Comité Ederveen besloten om alle festiviteiten voor de Koninginnedag af te gelasten.

Het comité is van mening dat de viering van deze dag, zo kort na dit ongeval waarbij twee 21-jarige inwoners van Ede om het leven kwamen en de overige twee inzittenden van de auto zwaar gewond zijn geraakt, niet passend is in een periode waarin de hele gemeenschap van Ederveen nog maar nauwelijks de schok van deze tragische gebeurtenis te boven is.

OTTERLO - Een 16-jarige Otterlose is donderdagmorgen gewond geraakt (vermoedelijk gebroken pols). Zij was in Barneveld tegen de wagen van een 65-jarige Barnevelder gebotst.

Beiden reden omstreeks 07.50 uur over de Valkseweg, gaande in de richting van Wekerom. De Otterlose reed op haar scooter over het fietspad. Bij de Donkervoorterweg, een zijweg, sloeg de Barnevelder rechtsaf. Mogelijk zag hij daarbij het meisje over het hoofd en verleende daarom geen voorrang.

Het gevolg was dat de scooterrijdster tegen de flank van het busje botste. Na het ongeval had zij een pijnlijk been en pols. Ambulancepersoneel ontfermde zich ter plaatse over de Otterlose en bracht haar voor verdere medische behandeling over naar het ziekenhuis Gelderse Vallei.

LUNTEREN - Bij de politie is donderdag aangifte gedaan van een woninginbraak in Lunteren. Er werd ingebroken in een woning aan de Hertenlaan op donderdag tussen 00:00 en 02:00 uur. De buit is een portemonnee, telefoon, waardepapieren, geld en sleutels. De inbreker kwam binnen door een deur te forceren.

LUNTEREN - De politie heeft zaterdag rond 01.50 uur een 20-jarige jongen uit Wekerom aangehouden, in verband met vernielingen kort ervoor aan een auto, die stond geparkeerd aan de Barneveldseweg in Lunteren. Op grond van getuigenverklaringen kon de politie de jongen in de buurt aanhouden en meenemen naar het bureau. Er werd ook een 18-jarige jongen uit Wekerom aangehouden, maar na onderzoek rustte er geen verdenking meer op hem.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie