Werkstraffen voor ‘schuilend’ koppel

25 april 2012 om 00:00 Regio

OTTERLO - Een 32-jarige man uit Otterlo en een 39-jarige vrouw uit Ede zijn door de Arnhemse rechter veroordeeld tot werkstraffen van 40 uur voor het inbreken in een flatgebouw aan de Telefoonweg in Ede.

De man en de vrouw werden op 27 augustus 2010 opgepakt, omdat ze herkend waren op camerabeelden. Ze hadden rond half vier ‘s nachts een deur opengetrapt en verbleven enige tijd in de kelder van de flat.

,,Ik had teveel gedronken en het regende keihard. Ik wilde even droog staan’’, zo verklaarde de man uit Otterlo zijn daden. De vrouw had tegen de politie verteld dat er nog spullen van haar in de flat stonden. Die zou ze willen ophalen.

Naast de werkstraffen moeten de twee de schade aan de deur betalen, een bedrag van 75 euro. (APA)

Straf na geweld

OTTERLO - Wegens huiselijk geweld en diefstal heeft de rechter een 32-jarige man uit Otterlo een werkstraf van 100 uur opgelegd. De man heeft samen met zijn neef op 6 december een motor gestolen uit een voortuin in Ede. Die werd even verderop op de Glindhorst teruggevonden. Een buurman had het tweetal de motor zien duwen en gaf een signalement door aan de politie. Die kon het tweetal direct arresteren. De man uit Otterlo ontkent de diefstal. Bovendien heeft de 32-jarige in januari vorig jaar zijn toenmalige vriendin mishandeld tijdens een dronken ruzie in Otterlo. Hij trapte haar deur in en viel haar aan. (APA)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie