Recreatieplas valt in het water

25 april 2012 om 00:00 Voorpagina

,,De gemeenteraad heeft zich geschaamd over het feit dat het allemaal zo lang duurde. Nu moet zij zich opnieuw gaan schamen’’, aldus Roeten.

Gemeente stopt samenwerking met 2 partijen EDE - Ballast Nedam, BillyBird en gemeente Ede stoppen met de samenwerking om een recreatieplas langs de N224 van de grond te krijgen. ,,Een trieste ontwikkeling. Het gemeentebestuur maakt een ernstige fout’’, zegt Roel Roeten, voorzitter van Platform Waterrecreatie Ede (PWE).

Het realiseren van een recreatieplas tussen Ede en Veenendaal volgens het BillyBird concept blijkt financieel niet haalbaar. Daarom hebben de drie partijen in goed onderling overleg besloten hun samenwerking stop te zetten. De gemeente Ede beraadt zich momenteel op andere opties om een plas te realiseren.

Op 18 december 2007 ondertekenden de drie partijen een intentieverklaring om te komen tot een recreatieplas, en op 12 oktober 2010 een uitvoeringsovereenkomst. De afgelopen vier jaar hebben de partijen intensief samengewerkt, gerekend en getekend en alle mogelijkheden bekeken om een plas te realiseren.

Het leveren van zand voor de verbreding van de A12 leek daarbij een veelbelovende optie. Het is de marktpartijen echter niet gelukt om de gronden die nodig zijn voor de plas tijdig minnelijk te verwerven. Een onteigeningsprocedure zou te lang gaan duren. Daarom hadden de partijen geen andere keuze dan de samenwerking stop te zetten. Ooit was het plan voor een recreatieplas inzet bij een convenant voor de fractie van Gemeentebelangen Ede.

u vervolg op pagina 7

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie