Jim Cruppa in café Railroad

25 april 2012 om 00:00 Cultuur

EDE - Het project ‘Kunst in de wijk Veldhuizen’, een project dat Cultura in opdracht van de gemeente organiseert, is weer actief in Ede. Eén van de community art projecten die van start gaat is het project ‘Ontmoeten in het Groen’.

Zangeres en stembevrijder Daphne Questro en beeldend kunstenares Barbara Recourt gaan de verhalen van de oudere generatie die lang niet meer gehoord zijn, maar niet mogen verdwijnen en het waard zijn om gedeeld te worden, zichtbaar maken aan de buurtbewoners.

Ouderen gaan elkaar de komende maanden ontmoeten door planten, beeldende kunst, verhalen en performance in de wijk. De kamerplant is de kapstok om contact te maken, verbindingen te maken en ontmoetingen te laten plaatsvinden. Zo wordt er een kamerplantruilmarkt georganiseerd. Voorafgaand gaan Daphne en Barbara ouderen interviewen over hun kamerplant, zij zijn nieuwsgierig naar hun verhaal. Als tastbaar eindresultaat vindt er een tentoonstelling plaats met geluid en foto’s, maar hoe dat eruit gaat zien is nog een verrassing.

EDE - De Jim Cruppa formatie treedt vrijdag 27 april op in café Railroad op het Museumplein in Ede.

Jim Cruppa is een Rock’n Rhythm and Blues formatie rond zanger, gitarist en songwriter Jim Cruppa. Jim heeft z’n jonge jaren in Vancouver (Canada) doorgebracht en daar zijn muzikale inspiratie opgedaan. Vaak ging hij even over de grens naar het kleine plaatsje Blain waar veel muzikanten kwamen en waar hij kennis maakte met de Blues uit de de Mississippi Delta.

Hier hoorde hij van een indrukwekkende grote donkere muzikant de legendarische woorden: ,,it’s all about the feelin, if you ain’t got the feeling boy you can’t play’’! Inspirerende woorden die de drijvende kracht achter Jim’s muzikale carrière zijn geworden.

Hard als een spijker en dan weer zacht als een schotse single malt. Dat is Jim Cruppa’s interpretatie van de Blues. Zijn rauwe maar ook gloedvolle stem, samen met de dampende ritmesectie, de bluesharp en het soulvolle gitaarwerk van de leden van de band, staan hier garant voor. Een vette knipoog naar de Rock’n Roll mist daarbij niet. Met dit gepassioneerde geluid worden tijdens optredens eigen nummers, afgewisseld met herkenbare covers. Jim’s gedrevenheid en energieke show daarbij, zorgen voor een concept waarbij het publiek regelmatig uit z’n dak gaat. Het optreden begint om 22.00 uur, de toegang is gratis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie