Veda Bikes verkoopt elektrische Kreidler

2 mei 2012 om 00:00 Ondernemend

‘Het verleden is verleden tijd, de toekomst begint nu en wij willen iets nieuws creëren’, schrijft het van origine Duitse motor- en bromfietsmerk in hun nieuwste catalogus. Kreidler wil aansluiten op eerdere successen, maar ook het merk niet te veel veranderen. Dat doen zij nu met de E-bike, de elektrische fiets.

EDE - Kreidler is terug! Met de E-bike slaat het merk een nieuwe weg in. Wim Veenendaal van Veda Bikes is trots dat hij als officiële dealer van Ede en omstreken de elektrische fiets van Kreidler mag verkopen. door Harmke Schippers

Tijdens een vakantie in het Duitse Koblenz zagen Berend en Wil Veenendaal van Veda Bikes een hele rij elektrische fietsen van Kreidler staan in een oude stoffige fietsenwinkel. Wil: ,,De winkel was toen dicht, maar wij vonden het zo bijzonder om het merk Kreidler op een elektrische fiets te zien staan. We zijn toen we thuis kwamen meteen gaan zoeken op internet wie de importeur in Nederland is van deze fietsen.” Berend haakt in: ,,De meeste mensen kennen Kreidler nog wel van vroeger. Het was dé bromfiets voor jonge jongens. De Duitse degelijkheid van weleer.”

Nu is Kreidler terug met de elektrische fiets en Veda Bikes ziet de gemotoriseerde tweewielers van dit merk als een aanvulling op hun toch al heel grote assortiment. ,,Het is de sportieve uitstraling van de fiets die je meteen trekt”, zegt eigenaar van Veda Bikes, Wim Veenendaal. Het bijzondere aan de E-bike is dat er een Boschmotor in het midden van de fiets is geplaatst. ,,Als je Bosch noemt, weet iedereen over welke kwaliteit je het hebt. Dit merk is gespecialiseerd in elektronica en heeft dezelfde Duitse degelijkheid als Kreidler.”

Beide merken sluiten naadloos op elkaar aan, vindt Veda Bikes. ,,Doordat de motor in het midden is geplaatst, is de gewichtsverdeling heel goed en geleidelijk”, zegt Wim. Veda Bikes is de officiële dealer voor Ede en omgeving van de Kreidler E-bike. ,,Het merk doet zijn naam eer aan en wij verkopen deze fiets omdat we weten dat we dan kwaliteit leveren.” De fiets heeft een actieradius tussen de 70 en 120 kilometer. ,,Meer dan bij elektrische fietsen van andere merken”, zegt Wim. Veda Bikes kan de E-bike sinds een maand bestellen. Alle modellen die de fietsenzaak kan leveren, staan in de winkel. Nog voordat de Edese fietsenhandel de fiets in de winkel had staan, was er al een klant die had gehoord dat zij de elektrische Kreidler kunnen leveren.

,,Die klant kwam speciaal hier naar toe voor Kreidler. Hij had vroeger een Kreidler en wilde graag een proefrit maken. Na een ritje bestelde hij de E-bike meteen. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is geweldig.” Modellen zijn leverbaar vanaf 1699 euro en doordat de fiets rechtstreeks wordt geïmporteerd, blijft de prijs laag. De E-bike is absoluut niet alleen voor ouderen. ,,Ook jongere mensen spreekt deze fiets aan. De accu is onopvallend achterop de fiets weggewerkt met dit merk heb je jarenlang fietsplezier.”

Veda Bikes

Frankeneng 5, Ede

www.vedabikes.nl

Foto:

Wim en Bernadette Veenendaal van Veda Bikes met één van de heren- en damesmodellen van de E-bike van Kreidler.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie