AGOVV stelt Van Arum 'uit voorzorg' op non-actief (update)

27 april 2012 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN / APELDOORN - Trainer Hans van Arum zit vanavond tijdens de laatste wedstrijd van het voetbalseizoen niet op de bank bij AGOVV. De club uit de Jupiler League speelt in Apeldoorn tegen FC Den Bosch. De Lunteraan blijft gedwongen thuis. ,,Mijn werk wordt mij ontnomen, want ik mag niet coachen.''

door Berry Kamphorst

De club uit Apeldoorn heeft donderdag een opvallende maatregel genomen tegen hoofdtrainer Hans van Arum. De oefenmeester is 'uit voorzorg' op non-actief gesteld. De clubleiding had Van Arum uit angst voor ongeregeldheden dringend verzocht niet op de bank plaats te nemen. De trainer zou met name het doelwit van de onvrede onder de fans zijn. Van Arum sloeg het verzoek af en daarom voelde de leiding zich genoodzaakt de oud-prof op non-actief te stellen.

De oefenmeester uit Lunteren is het niet eens met de maatregel van de leiding. ,,Ik ben teleurgesteld. Op dit moment kan en wil ik niet inhoudelijk op de problemen reageren. Alles wat ik nu zeg kan juridisch tegen mij gebruikt worden. We zullen wel zien wat er de komende tijd gaat gebeuren,'' aldus Hans van Arum.

De 45-jarige trainer/coach van AGOVV heeft een moeilijk seizoen achter de rug op sportpark Berg en Bos. De in het betaald voetbal debuterende Van Arum had het voetbaljaar graag anders afgesloten.

,,Ik wilde vanavond gewoon in Apeldoorn verschijnen. De club heeft mij de kans ontnomen om samen met de spelers, de fans en sponsoren het seizoen af te sluiten. Ik ben het dan ook niet eens met deze maatregel,'' aldus de oefenmeester, die eerder trainer was van onder andere Lunteren, RKHVV, Sparta Nijkerk, Jong Vitesse en ad-interim bij de hoofdmacht van Vitesse..

De Apeldoornse club maakte gisteren ook al bekend dat het seizoen vanavond definitief wordt afgesloten. Alle spelers en trainers zijn na het duel tegen FC Den Bosch per direct vrij tot aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De clubleiding heeft deze maatregel uit financieel oogpunt genomen.

Van Arum staat tot 1 juli 2012 onder contract bij Vitesse. De Lunteraan heeft voor volgend seizoen een contract met de club uit Apeldoorn. Of Van Arum zijn overeenkomst uitdient is nog niet duidelijk. ,,We zullen wel zien wat er gaat gebeuren. Ik wacht het wel af."

Assistent-trainer Marco Heering heeft vanavond tegen Den Bosch de verantwoordelijkheid over het elftal van AGOVV.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie