@FinalewekenEde : SDS'55 pakt laatste strohalm

27 april 2012 om 00:00 Nieuws

WEKEROM - De vrouw van Arjan van Omme is 41 weken zwanger en kan dus elk moment bevallen. Dat de kleine Van Omme nog even op zich laat wachten, kwam SDS'55 goed uit. Want juist de aanstaande vader maakte het enige doelpunt bij Vierhouten. Daarmee pakten de Wekerommers de laatste strohalm.

door Wim van Kessel

Op de nostalgische accommodatie in Vierhouten, waar het plaatselijke buurthuis als kantine en kleedkamer wordt gebruikt, ging het eigenlijk de hele ontmoeting gelijk op tussen de nummers elf en twaalf van de derde klasse B. ,,Het ging inderdaad op en neer'', had Van Omme gemerkt. ,,Het was een open duel. Als middenvelder was het af en toe haast niet te belopen.''

Topscorer Michiel Jansen kreeg de nodige kansjes, maar had het vizier niet op scherp staan. Ook Marco Bouw, Harrold Vliem, Evert Jan van Luttikhuizen en Lennart Ploeg kwamen in de positie de openingstreffer te scoren. Maar voor hetzelfde geld had de thuisploeg op voorsprong kunnen komen door Berry Middendorp , Diego Berghuis en Joachim Evertse.

,,In de tweede helft was het precies hetzelfde'', meende Van Omme. ,,Het kon echt twee kanten op.'' Wederom Bouw, Ploeg en Jansen hadden de mogelijkheden te scoren. Aan de andere kant moest doelman Wilco van de Kamp optreden bij pogingen van Middendorp, Jelle Kroondijk, Evertse en Tom Smits.

Oog

Onder het toeziend oog van een ruime Otterlo delegatie en ook Eric Speelziek, die Jos van Roekel kwam bekijken, leek het matige duel af te stevenen op een 0-0. Een puntendeling was gezien het spelbeeld ook het juiste resultaat.

Maar een minuut of vier voor het einde liet arbiter R. Bosch de constant voor buitenspel vlaggende Vierhouten grensrechter terecht staan. ,,Michiel Jansen stuurde Jos van Roekel diep. Die speelde de bal goed naar mij. Met mijn mindere linkerbeen wist ik bal onder de keeper te prikken'', omschreef Van Omme de 0-1.

Zoals eerder al tegen Otterlo en onlangs tegen Oene, bracht de voorsprong niet echt rust in de Wekeromse gelederen. ,,Op de één of andere manier zit dat toch dat bij ons in de koppies, dat het lastig is een voorsprong te verdedigen. Er was vol op paniek. We hadden echt geluk dat die nummer 7 (Tom Smits, wvk) een onmisbare bal toch mist. Ik heb hem er nog voor bedankt'', zei van Omme, die na het uitvallen van Evert Jan van Luttikhuizen de aanvoerdersband had overgenomen. Jos van Harten, de normale aanvoerder, was vanwege een schorsing niet van de partij.

Streep

Omdat Smits nog een keer miste, lukte het SDS dus met kunst en vliegwerk de drie punten over de streep te trekken. Waar bij verlies het zo goed over en uit was geweest, staat men nu gelijk met Vierhouten, is de afstand tot EFC 2 punten en Otterlo en DSV 4 punten. Daarbij wel de aantekening dat Vierhouten en DSV nog tegen elkaar moeten inhalen. Van deze ploegen zal er nog één degraderen en één promotie/degradatiewedstrijden moeten spelen.

,,De eerste van de drie finales zijn gewonnen. Maar we zijn er nog lang niet'', weet ook de 29-jarige van Omme. ,,De derby tegen Otterlo is nog veel meer beladen dan normaal. Eigenlijk hadden we allebei in de makkelijker poule 3A moeten spelen. Op verzoek zijn we overgeheveld naar 3B. Daar hebben we het allebei moeilijk. Aan die eerste wedstrijd waarin we een 4-1 voorsprong weggaven, moeten we niet meer denken. Het wordt een hele lastige pot. Dat geldt ook voor Otterlo. Zij zijn ook niet veilig, en moeten op de laatste dag tegen kampioenskandidaat VIOS, waar wij het uitgespeelde Terschuur bezoeken.''

Van Omme hoopt er tegen Otterlo bij te zijn. ,,Het zou mooi zijn dat mijn vrouw de komende dagen bevalt. Dan kan ik wel de deal maken even weg te mogen voor het voetbal.'' Misschien dat dan de jonge vader opnieuw een beslissende rol kan vervullen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie