OC Kernhem geeft startsein voor de bouw 'Iepenweide' na succesvolle verkoop

28 april 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Na een succesvolle verkoopcampagne werd afgelopen woensdag 25 april in het gemeentehuis van Ede de contracten getekend voor de levering van de gronden in scherf 21 en 22, Iepenweide genaamd, door de gemeente aan de ontwikkelingscombinatie Kernhem.

Ontwikkelingscombinatie Kernhem CV (een samenwerkingsverband van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Van Campen Bouw/Zelhem B.V.) zal in in de loop van de maand mei starten met de bouw van de eerste 47 woningen in het project Iepenweide Kernhem te Ede.

Het project Iepenweide bestaat uit in totaal 87 woningen met een gevarieerd woningaanbod. Eengezinswoningen met diverse hoekvarianten omringd met groen, gelegen aan brede straten, zullen het straatbeeld gaan bepalen. De architectuur heeft veel weg van de geliefde jaren '30 stijl voorzien van dakoverstekken, erkers en dwarskappen. Wonen in het groen komt hier goed tot uitdrukking door de royale tuinen en uitzicht op bijvoorbeeld de oude houtwallen. Iepenweide sluit aan bij de dorpse sfeer van de wijk Kernhem. De woningontwerpen zijn afkomstig van Cita Architecten te Utrecht.

Woningaanbod

Het woningaanbod van Iepenweide is met eengezinswoningen en diverse hoekvarianten met overstekken en/of dwarskappen breed te noemen. De grootte van de woningen varieert van circa 116 m2 voor een eengezinswoning, ca 121 m2 voor de eindwoningen tot circa 130 m2 voor de hoekwoning met een dwarskap. De vrij-op-naam prijzen starten vanaf ca € 218.000,=. De verkoop is handen in van de makelaars Bolthof van den Top makelaars (Ede) en Stroomberg makelaardij (Lunteren).

Vloerverwarming en koeling

Voor de energievoorziening van de woningen wordt een individueel systeem van warmte-/koude opslag (WKO) toegepast. Voor deze duurzame voorziening wordt gebruik gemaakt van de bodem als energiebron. Door gebruik van een warmtepomp worden de woningen op een milieuvriendelijke manier verwarmd en eventueel gekoeld in de zomermaanden. Door de toepassing van WKO is het binnenmilieu gezonder en neemt het wooncomfort toe.

www.iepenweide.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie