Barbara Melsen in actie voor straatjeugd in Rusland

28 april 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Barbara Melsen uit Ede bezocht kortgeleden een aantal projecten van hulporganisatie Mission Possible in Rusland. Mission Possible bereikt jaarlijks honderden kinderen en helpt hen om van de straat af te komen. Volgens de statistieken zijn er 3 miljoen verwaarloosde kinderen in Rusland. Een deel van hen leeft tijdelijk of permanent op straat. Zij overleven door te bedelen, te stelen, lijm te snuiven en prostitutie.

Het is een wereld vol met geweld, drugs, vuil en wanhoop. Met behulp van een zogenoemde straatpatrouille waarbij straatjeugd wordt opgezocht en een maaltijd en eerste hulp krijgen, opvangtehuizen voor kinderen uit probleemgezinnen en rehabilitatiecentra voor alcohol- en drugsverslaafden wordt getracht kind en ouders weer bij elkaar te krijgen. De reden voor de reis was vanuit eigen ambulant werk binnen Leger des Heils Gelderland en opgedane expertise met eigen ogen te zien hoe Mission Possible opkomt voor de zwakkeren in de Russische maatschappij onder dak-en thuisloze verslaafde jongeren en ouderen.

De reis voerde langs het opvangtehuis voor kinderen uit probleemgezinnen en de straatpatrouille in Jekaterinaburg (1.500 km ten oosten van Moskou), het opvangcentrum voor alleenstaande moeders en hun kinderen in Asbest en Alapaevsk in de Oeral.

,,Een reis die stil zet en bij mij grote indruk heeft achter gelaten. De grote armoede in Rusland ten gevolge van de ernstige alcohol- en drugsproblematiek brengt jongeren in erbarmelijke omstandigheden op straat. Aangrijpend de getekende gezichten, beschadigde levens van mensen die niet meer in staat blijken te zijn tot het maken van keuzes voor de toekomst. Geweldig hoe met een enkele gedreven medewerkers (met zelf een ernstig getraumatiseerd verleden) vol liefde en geloof in staat zijn zoveel voor de ander te doen. Maar zij hebben ondersteuning nodig. Ik draag Mission Possible dan ook een warm hart toe!".

Met de opgedane informatie hoopt Barbara Melsen meer mensen in Nederland te betrekken bij het werk van Mission Possible.

www.missionpossible.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie