@FinalewekenEde : Vrouwen DTS Ede: schaal en Topklasse

28 april 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Het is de vrouwen van DTS Ede, na jaren van mislukte pogingen, dan eindelijk gelukt. De ploeg van coach Bert Beerdsen won zaterdagmiddag met 3-5 bij Wartburgia. Daardoor is het kampioenschap een feit en acteert het team volgend seizoen op het hoogste amateurniveau: de Topklasse.

In Amsterdam liep het in de eerste helft nog niet naar wens, bevestigde routinier Linda Helbling. ,,Gelukkig kwamen we op 2-3 en snel daarna 2-4. Toen was het gewoon klaar. We speelden een goede tweede helft."

Helbling zelf maakte in de eerste helft de twee goals. Cynthia de Geus benutte in de tweede helft een belangrijke penalty. Vervolgens bracht Annelies Oomen de ploeg op 2-4. Uiteindelijk werd het honderdste DTS doelpunt van dit seizoen gemaakt door Eveline Zech.

Eenmaal in Ede barstte het feest direct goed los. 'We are the champions', bier en … nog meer bier, waar is dat feestje? De dames lieten zich horen in Ede. En hoe..! Via Molenstraat, Telefoonweg, Detmarlaan en Raadhuisstraat toog het gezelschap op de platte kar richting sportpark Inschoten.

Onderweg kwam er een kleine kink in de kabel. Supersupporter Aart de Zeeuw had weliswaar gezorgd voor voldoende peut in het aggregaat, maar het ding vond het niet fijn plat te liggen. En daardoor was er geen muziek meer op de kar. Mooi moment voor de dj om de feestende dames te verzoeken niet te hard te springen, aangezien de luidsprekers stonden de schudden op hun sokkels. 'Niet meer springen, lálálálá', klonk het vervolgens in koor.

De groep liet saamhorigheid zien, respect, de gunfactor… Die aspecten die een groep naast training nog veel sterker maakt.

Aangekomen op sportpark Inschoten kreeg het feest een climax. Champagne, erebogen en een kantine vol supporters en clubgenoten maakten de titel compleet.

Waar was dat feestje? Bij DTS was dat feestje!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie