Gelderse kinderen overhandigen fakkel aan NOC*NSF

29 april 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Tijdens de grande finale van de Nationale Sport Week liepen tientallen kinderen uit alle Gelderse gemeenten met oud-hockeyer Floris-Jan Bovenlander en bokser Innocent, mee in de fakkelloop. Onder luid gejuich van het publiek brachten zij de fakkel op het podium. Daar werd de fakkel overhandigt aan André Bolhuis, voorzitter van NOC*NSF.

Met het overhandigen van de vlam is de, in Doesburg ontstoken, fakkel aan het eind van zijn reis door Gelderland gekomen. Deze werd aan Bolhuis overhandigd als symbolische sluiting van de Gelderse Sport Week.

Olympisch Vuur 2028

De Nationale Sport Week en Olympisch Vuur 2028 delen een gezamenlijke ambitie. Zij willen de sportparticipatie vergroten naar 75 procent in 2016. Deze ambitie is nodig om Nederland op Olympisch niveau te brengen. Het organiseren van een fakkelloop biedt voor een gemeente de uitgelezen manier om bij te dragen aan deze ambitie.

Tijdens de landelijke sluiting op de Markt in Arnhem werden de hele dag sportieve activiteiten georganiseerd. Het indrukwekkende podiumprogramma en de aanwezige ambassadeurs zorgden voor een gezellig plein. Sportgemeente van het jaar Arnhem organiseerde de afsluiting in samenwerking met provincie Gelderland, de Gelderse Sport Federatie en Sportbedrijf Arnhem.

Foto: 'Gelderse Sport Federatie'.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie